Un puternic incendiu a izbucnit luni noapte la acoperişul unei şcoli din cartierul Rahova, din Capitală, la această oră, potrivit reprezentanţilor ISU.
Pompierii anunta ca incendiul este localizat și au fost stinse ultimele focare, insa cea mai mare parte a scolii a fost distrusa.
”-Incendiu Școala nr 124, strada Mărgeaului nr. 10. Incendiul se manifesta generalizat la acoperiș, cu flăcări înalte și degajari mari de fum. La momentul actual, acționează 20 autospeciale de stingere, 3 autoscari, descarcerare, echipaje Smurd. Pompierii acționează perimetral prin intermediul autoscararilor și cu linii de furtun. Se lucreaza la decopertarea acoperișului și crearea accesului către focarele de incendiu.
-Pana la momentul de fata, nu sunt persoane surprinse sau victime.
-Au fost identificate și surse de alimentare de la hidranți stradali, pentru a asigura necesarul de apa.
-O parte din acoperișul clădirii s-a prăbușit, fiind afectata structura din lemn a acestuia.
-Se realizează protecția sălii de sport care se afla la 5-6 m distanta. In continuare se lucreaza la decopertarea acoperisului și stingerea incendiului.”, anunță reprezentantii ISU aflati in teren la aceasta ora.

<

După incendiu reprezentanții ISU au anunțat că instituția de invățământ nu avea autorizație de securitate la incendiu: ”În anul 2001, pentru instutia de invatamant a fost emis aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare și refunctionalizare școală generala. Pana la momentul actual, școala nu a obținut autorizația de securitate la incendiu.”, au anunțat cei de la ISU.

Sursa: stiripesurse.ro

Transparenta face diferenta