Atac dur lansat de liderul PNL Sector 5 la adresa primarului Daniel Florea.
„Edilul “Zero” al Sectorului 5 al Capitalei dă dovadă de crasă inconștiență și iresponsabilitate. După ce, în weekend, Scoala Nr. 124 a ars, iar acum un an la Școala Nr. 141 s-a prăbușit tavanul, astăzi Edilul “Zero”, Daniel Florea, le propune aleșilor locali pe ordinea de zi a ședinței Consiliului să aprobe bani pentru concerte, festivaluri și alte evenimente care nu au prioritate. Mai mult, cere ca să îi fie aprobat un credit cu care să acopere un alt credit. Legat de cele două școli, care deservesc același cartier, Rahova, nicio vorbă, nicio hotărâre de urgență pentru alocarea de fonduri. După doi ani de rezultate zero, măcar școlile să fie protejate. Din nou a fost evitată o tragedie, în cazul incendiului, ca și la prăbușirea tavanului. Unitățile de învățământ, și educația în general, au fost și rămân prioritățile PNL. Domnul Florea să facă bine să protejeze viețile copiilor când aceștia sunt la școală, unde părinții îi lasă în fiecare dimineață, așteptând ca aceștia să fie în siguranță”, transmite Olteanu.
Totodată, cerem edilului Daniel Florea să întocmească documentațiile privind reabilitarea școliilor și să nu mai mimeze interesul pentru sistemul de învățământ din Sectorul 5.
Cel mai elocvent exemplu al incompetenței administrației Florea vizează incapacitatea de a demara Decizia Consiliului Local Sector 5 din 22 august 2017, de a demola și reconstrui Școala Nr. 141, unde s-a prăbușit tavanul în data de 25 mai 2017, pe holul sălilor de clasă. Ambele unități școlare, care nu mai pot fi utilizate, deservesc cartierul Rahova, între cele două unități de învățământ fiind o diferență de aproximativ doi kilometri.
Îl somăm public pe Primarul ”Zero”, Daniel Florea, să nu mai priveze locuitorii Sectorului 5 de investiții, având în vedere că este singurul edil care nu este interesat de programul de reabilitare a clădirilor ce deservesc unitățile de învățământ, demarat de Primăria Capitalei, deși în ședinta Consiliului Local Sector 5, care a avut loc pe data de 25 mai 2017, a promis că va evalua fiecare școală și că va iniția un program de reabilitare a unităților de învățământ. Din păcate a fost nevoie de al doilea dezastru, la un an diferență, ca Primarul ”Zero” abia astăzi să includă în bugetul Primăriei Sector 5 reabilitarea a câtorva unități de învățământ”.

<
Transparenta face diferenta