Intra in contact cu noi

Sectorul 6

VIDEO-Primaria Sectorului 6 continua eliberarea domeniului public. Ciucu: ”Nu facem altceva decât să punem în legalitate”

Publicat cu

pe

Primaria Sectorului 6 continua operatiunea de eliberare a domeniului public, motiv pentru care primarul Ciprian Ciucu a explicat faptul ca tot ce se intampla are ca scop punerea in legalitate.

„Nu facem altceva decât să punem în legalitate. Nu are nimeni dreptul să ocupe în interes personal spațiul public. Au fost destule, în plus am dărâmat și garajele. Numai garajele au fost câteva sute. Din aceeași logică și aceeași politică pe care am aplicat-o în general, indiferent de ce înseamnă construcție pe spațiul public.

După cum știți, întotdeauna vin cu amenajări peisagistice. Ca să zic pe românește și drept, nu demolăm acum să îi dăm altcuiva spațiul. Și Băsescu a demolat chioșcurile. Noi considerăm că poate să vină cineva cu o investiție legală, cu autorizație de construire cu tot, pentru a desfășura pe spațiul public activități comerciale.

Reclama

Acolo o să trecem prin Consiliul Local un regulament și să vină să liciteze”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Reclama

Sectorul 6

Primaria Sectorului 6 vrea sa faca piste de biciclete pe Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni

Publicat cu

pe

Consiliul Local al Sectorului 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, în vederea amenajării unor piste pentru biciclete.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată joi, de Consiliul Local al Sectorului 6, proiectul fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară.

Astfel, se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti transmiterea arterelor respective din administrarea Administraţiei Străzilor în cea a Consiliului Local Sector 6, potrivit Agerpres.

Finanţarea proiectului va fi realizată integral prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Conform referatului de aprobare, semnat de primarul Ciprian Ciucu, „în vederea facilitării accesului la mijloace de transport ecologice, sustenabile, în condiţii de siguranţă, este necesară realizarea unei reţele de piste pentru biciclete, amplasate astfel încât să asigure atât accesibilitatea utilizatorilor, cât şi conectivitatea traseelor, pentru asigurarea capacităţii de deplasare a utilizatorilor între diverse puncte de interes”.

Potrivit raportului de specialitate, bulevardul Doina Cornea are o suprafaţă de 31.093 mp, fiind situat între Splaiul Independenţei şi bulevardul Iuliu Maniu. Şoseaua Cotroceni, în suprafaţă de 26.210 mp, este situată între Splaiul Independenţei şi Şoseaua Grozăveşti.

Continua sa citesti

Sectorul 6

Locuitorii din Prelungirea Ghencea ies din nou in strada: Primaria Sectorului 6 continua sa aprobe blocuri, santierul bate pasul pe loc!

Publicat cu

pe

Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea anunță, într-un comunicat, că organizează, sâmbătă 24.09.2022, începând cu orele 10, cel de-al paisprezecelea protest din ultimii 8 ani pentru urgentarea modernizării străzii.

Protestul se va desfășura în Prelungirea Ghencea pe traseul Cartier Latin (Bragadiru) – Str. Răul Doamnei (sector 6). Locuitorii zonei sunt nemulțumiți de ritmul foarte lent de lucru pe șantier și cer Primăriei Capitalei termene clare, inclusiv contractul de execuție și graficul de lucrări, pentru finalizarea proiectului până la joncțiunea cu Pasajul Domnești.

Modernizarea străzii prevede lărgirea la 2 benzi pe sens plus linie de tramvai pe mijloc, piste de biciclete, trotuare și parcare Park & Rîde lângă Șoseaua de Centură.

Deocamdată singurul tronson pe care se lucrează este cel început în 2019 în mandatul fostului primar, lucrările fiind oprite în 2020 și reluate în 2021 pe aceeași porțiune de 700 metri dintre Str. Brașov – Str. Răul Doamnei.

”Dacă 700 metri se finalizează în 3 ani, oamenii se întreabă când va fi gata toată lucrarea de 5,6 km până la viitorul Pasaj Domnești. În 20 de ani?! Este inuman și este inacceptabil că un proiect de infrastructură început pe hârtie acum 16 ani să fie atât de întârziat! În plus, Primăria Capitalei refuză să comunice public contractul de execuție și graficul de lucrări deși a fost obligată să ofere aceste documente de interes public inclusiv printr-o decizie definitivă a instanței în procesul intentat de asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea”, se arată în comunicat.

Potrivit organizatorilor, între timp, actuală arteră Prelungirea Ghencea nu mai este sigură pentru circulație pentru că s-au format denivelări și gropi pe carosabil iar trotuarele provizorii, făcute în 2017 de Primăria Capitalei doar până la limita administrativă a Bucureștiului, s-au deteriorat.

Trecerile de pietoni nu sunt suficient de vizibile și de aceea au loc frecvent accidente în care sunt implicați pietoni, bicicliști, autobuze, autoturisme. Transportul public este blocat în traficul general agravat de circulația intensă a tirurilor și camioanelor de mare tonaj.

Cu toate acestea, zeci de noi blocuri și locuințe colective sunt autorizate în continuare de Primăria sectorului 6 și de Primăria Bragadiru, se mai arată în comunicatul organizatorilor protestului.

”De 16 ani încoace, ansambluri rezidențiale de blocuri cu 8 – 10 – 14 etaje se construiesc pe stradă care are 1 bandă pe sens și o lățime de 7 m. De asemenea, în zona nu există spații verzi publice deși statul are în proprietate la Serele Militari un teren cât Parcul Herăstrău, teren pe care s-a dezvoltat o adevărată pădure urbană și unde locuitorii zonei cer din 2015 realizarea unui parc public”, se mai arată în comunicat.

Anunțată deschidere pentru trafic a Pasajului Domnești în 15 nov. 2022 nu va rezolva situația circulației, ba dimpotrivă o va agrava, întrucât pasajul cu 2 benzi pe sens va descarcă traficul în Prelungirea Ghencea rămasă cu 1 bandă pe sens.

Că ultima soluție pentru urgentarea lucrărilor, pe lângă presiunea publică permanentă, cetățenii intenționează să acționeze în instanța primăriile pentru nerespectarea atribuțiilor legate de dezvoltarea urbanistică echilibrată și armonioasă, în sensul corelării autorizării construcțiilor cu infrastructură de transport existența.

Continua sa citesti

Sectorul 6

Ștefan Florescu a fost numit director general adjunct la Administrația Străzilor din Primaria Capitalei

Publicat cu

pe

Ștefan Florescu, președintele PMP Sector 6 și consilier local PMP la Sectorul 6, a fost numit director general adjunct la Administrația Străzilor București, scrie HotNews.

Din această funcție, Florescu se va ocupa practic de departamentele tehnice – asfaltări, marcaje rutiere, semaforizare și parcaje – ale Administrației Străzilor, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de întreținerea marilor bulevarde și parcajelor administrate de municipalitate. Cutuma este ca primarul general sau viceprimarul cu atribuții să numească directorii subordonatelor. Directorii generali numesc directorii adjuncți.

Ștefan Florescu este președinte al PMP Organizația Sector 6 și vicepreședinte PMP, potrivit datelor din CV. Este și consilier local Sector 6 din partea PMP.

Reclama

A fost consilier personal al Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în perioada 2008-2010 și director general al Direcției de Administrare a Piețelor Sector 4, în perioada 2010-2015.

În perioada 2011-2017 a fost președintele fundației „Din Suflet, pentru Suflet”. Ștefan Florescu a făcut parte din partidul lui Dan Voiculescu până în 2012, când și-a dat demisia pentru a candida ca independent la Primăria Sectorului 6. De atunci a candidat la fiecare 4 ani, însă fără succes.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 64 ore in urma

Primaria Sectorului 6 vrea sa faca piste de biciclete pe Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni

Consiliul Local al Sectorului 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, în vederea amenajării unor...

Bucuresti19 ore in urma

Nicuşor Dan anunţă atribuirea contractelor pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare, cu fonduri UE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri...

Bucuresti19 ore in urma

Jurnalist celebru de la Gazeta Sporturilor, dat disparut in Bucuresti. Unde a fost vazut ultima data Daniel Scorpie

Jurnalistul sportiv Daniel Scorpie a fost dat dispărut, anunță Gazeta Sporturilor care cere ajutor oricui are detalii despre acesta. Bărbatul...

Timp libero zi in urma

Astazi incepe Salonul Auto Bucureşti la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022 îşi deschide, joi, porţile la Romexpo, evenimentul fiind programat să se încheie pe...

Imobiliare2 zile in urma

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan în problema Cathedral Plaza

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan de a face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti prin care...

Bucuresti2 zile in urma

Sef in Politia Capitalei si un celebru avocat din Bucuresti, retinuti de DNA intr-un dosar de coruptie!

Fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ion Joe Stoica și, potrivit surselor Antena 3,...

Reclama

La mare cautare