Compania de Drumuri a avut nevoie de peste doi ani ca să facă un sens giratoriu la Tunari, în cea mai periculoasă intersecţie de pe şoseaua de centură a Capitalei. A costat peste 2,5 două milioane de lei şi este improvizat din balize de plastic. Este tot ce a reuşit compania după insistenţele şoferilor şi 13 solicitări ale poliţiei. Experţii citati de digi24.ro spun însă că nu e cea mai bună variantă.

<

Opt persoane au fost rănite numai în acest an în urma unor accidente care au avut loc la intersecţia centurii Capitalei cu drumul spre Tunari. Rondul din balize de plastic este o soluţie de compromis aleasă de şefii de la Drumuri până când în zonă va fi construit un sens giratoriu în adevăratul sens al cuvântului.

Şefii de la Drumuri promiteau sensul giratoriu de doi ani. Actualul director al Companiei a spus de multe ori că rondul va fi gata anul acesta, dar nu a spus niciun moment că este vorba despre o soluţie provizorie.
Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, la emisiunea „În faţa ta”, în 18 august: „Programul nostru e ca până la sfârşitul anului să-l şi construim. Termenul de execuţie e de 2 luni”

Experţii spun însă că rondul de plastic mai mult va bloca circulaţia şi că cred că altă soluţie trebuie aleasă.
Cristian Călin, auditor de siguranţă rutieră: „Giraţia este şi un element de calm în trafic de limitare a vitezei de circulaţie. Deci, în loc să circulăm cu 90 de kilometri la oră o să circulăm cu 30. Cea mai bună soluţie era de fapt un pasaj denivelat”.
Problema este însă că pasajul suprateran despre care vorbesc specialiştii şi pe care îl vor şi oferii costă aproape 100 de milioane de lei.

Transparenta face diferenta