Un bloc din capitala a fost grav afectat dupa cutremurul de acum cateva zile. Oamenii s-au trezit cu peretii crapati dupa seismul care a zguduit Romania. Documente oficiale arata ca un seism de peste 5 pe richter poate oricand sa puna cladirea la pamant.
Locatarii acestui bloc din cartierul Pajura traiesc cu groaza ca intreaga cladire s-ar putea prabusi, informeaza Romania TV. Fisurile din ziduri s-au transformat in adevarate cratere prin care poate patrunde lumina zilei.
„Am acoperit aici cu polistiren si acolo, pentru ca efectiv aceste crapaturi comunica cu exteriorul. Inclusiv inginerii structuristi din partea primariei care au venit sa vada ne-au spus, off the record, ca la un cutremur de peste 5 o sa cada peretele”, a spus o tanara care locuieste in imobil, citata de Romania TV.

Problemele locatarilor au inceput in anul 2014. „Problema cea mai mare este ca suntem doar 12 familii si de aceea nu ne ia nimeni in seama. Cei de la primarie spun ca nu putem intra pe reabilitare si consolidare pentru ca imobilul are doar p+1″, a mai spus locatara.
Problemele acestui bloc sunt vizibile inca de la intrarea pe casa scarii. Un perete este complet crapat, iar oamenii au gasit solutii provizorii pentru a masca problemele.
Oamenii spun ca si-au angajat un avocat si vor da in judecata autoritatile pentru a demostra ca lucrarile facute in zona au afectat structura de rezistenta a imobilului.

<
Transparenta face diferenta