Desi s-au investit sume enorme in scolile din Sectorul 3, ele nu mai pot fi folosite pentru activitati extrascolare. Este cazul scolii 195, despre care primarul Robert Negoita spune ca este ca in Germania,  a fost si denumita simbolic ”Hamburg”, insa copiii sunt obligati sa faca sport in strada.
De cateva saptamani copiii de la clubul sportiv Amatto Budokan fac antrenamentele in strada, pentru ca nici primaria si nici conducerea scolii nu-i mai primesc inauntru.

Reprezentantii clubului sportiv au declarat pentru Bucurestiul.ro ca primarul Sectorului 3 le-a spus scurt ca primaria nu seocupa de inchiriat sali de sport. De partea cealalta, conducerea scolii i-a informat ca nu are om de paza pentru a le inchiria sala de sport.

”De 27 de ani, IMPREUNA!
De-alungul anilor, profesorii au venit si au plecat. Directorii au venit si au plecat. Primarii au venit si au plecat. Dar noi… am ramas tot aici. De 27 de ani. IMPREUNA.

<

Pana la solutionarea conflictelor dintre Scoala 195 si Primaria Sectorului 3, in care sportivii nostrii sunt „victime colaterale” intr-un razboi politic si birocratic ce nu ne apartine si in care nu dorim sa fim implicati, antrenamentele continua la Scoala 195…..in fața şcolii.
Din pacate, din cauza unor dispute birocratice existente intre Scoala 195 si Primaria Sectorului 3, sala de sport este inchisa pentru activitatile sportive extrascolare.

Din fericire, „nota bene”, copiii isi doresc sa practice sport de performanta intr-un cadru organizat dar si sa fie alaturi de scoala. Asa ca, la solicitarea parintilor care dau dovada de mult mai multa maturitate si responsabilitate decat factorii de decizie, antrenamentele continua si se desfasoara pe strada, in fata gardului scolii. Va asteptam alaturi de noi!”, spun reprezentantii clubului sportiv.
Culmea este ca Scoala 195 este una dintre putinele din Romania care au doua sali de sport, una dintre ele utramodernă, cu bazin de înot și teren in aer liber pe acoperis
Iata mai jos ce spunea primarul Negoita, acum doi ani, despre scolile din sector:

Iata mai jos cum lauda primarul Sectorului 3 chiar scoala 195:

Transparenta face diferenta