Sătui de viața agiatată din capitală, un cuplu a decis să își schimbe radical viața. La numai 25 de ani, o tânără şi soţul ei au cumpărat castelul Tălişoara din Covasna, construit acum aproximativ 400 de ani.
Clădirea a fost construită în 1680 de un nobil secui. A păstrat farmecul vremurilor trecute, deşi în vremea comunismului a fost transformată în sediu al CAP-ului. După Revoluţie, clădirea avea nevoie de cineva care să-i redea strălucirea de altădată, scrie tvr.ro
A fost descoperită acum 8 ani de familia Racz. La preţul unui apartament din Bucureşti, tinerii şi-au cumpărat un castel. Au renovat clădirea şi au transformat-o într-o oază de linişte pentru turişti.
Fostul castel nobiliar se află în categoria A a monumentelor istorice. Are 8 camere pentru oaspeţi, fiecare cu o poveste demnă de cărţile de istorie. Pe pereţi pot fi admirate încă picturi vechi de sute de ani.
În judeţul Covasna sunt peste 100 de conace şi castele care îşi duc poveştile mai departe precum cel de la Tălişoara. Îmbină armonios frumuseţile medievale cu cele contemporane. Printre cei interesaţi de ele se numără chiar Prinţul Charles al Marii Britanii.
Vezi aici Video:

El deţine în România câteva proprietaţi pe care le-a restaurat în ultimii ani.

<
Transparenta face diferenta