Intra in contact cu noi

Sectorul 2

Viceprimarul Sectorului 2 spune lucrurilor pe nume: Nu sunt adeptul pomenilor electorale și al populismelor!

Publicat cu

pe

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a acordat în exclusivitate un interviu pentru PSNews.ro în care a abordat mai multe subiecte de interes pentru opinia publică.
Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, sunteți practic interfața Primăriei sector 2 în relația cu cetățenii. Primarul Toader nu s-a evidențiat cu nimic în acest prim mandat, dumneavoastră ați preluat problemele sectorului.

Situația descrisă de dumneavoastră pare cea adevarată, numai că este doar parțial. Da, m-am implicat cât am putut și am devenit un personaj prezent peste tot unde este nevoie de mine, doar că puterile mele sunt limitate. Fiind viceprimar am atribuțiile restrânse, iar din partea primarului nu am susținere, prin urmare aș putea face mult, mult mai mult decât fac acum daca am avea o conducere cu viziune și care iubește bucureștenii.

V-am urmărit activitatea și am văzut că ați demarat proiecte importante pentru sector anul acesta. Vorbiți-ne despre ele.

Am spus permanent că educația este o prioritate pentru mine și acesta este motivul pentru care am construit comunitatea Aca2ă. Pentru a începe să construim de la 0 sectorul 2, iar baza trebuie să fie educația. Prin urmare, începând cu Academia Copiilor, cel mai mare proiect educațional din România și terminând cu investițiile în infrastructura școlară, am făcut tot ce a ținut de mine pentru copiii din sectorul 2. Vara aceasta am reabilitat 14 unități de învățământ, urmând ca până în 2022 să le finalizăm pe toate. Reabilitarea a însemnat de la zidurile clădirii, grupuri sanitare, eficientizare energetică, până la table inteligente, digitalizare totală și siguranță. Avem cea mai vastă rețea de unități de învățământ din București, avem cei mai mulți elevi, cele mai multe burse și suntem preocupați permanent de situația existentă.

Administrația Domeniului Public Sector 2 este în subordinea dumneavoastră. Ce proiecte majore aveți pe partea de spații verzi?

Tot anul acesta am demarat reabilitarea tuturor parcurilor din sector. Acestea erau nefăcute de foarte mulți ani, unele dintre ele de 30 ani, dacă puteți crede. Vreau să redăm cetățenilor spațiile verzi în perfectă stare, atât estetică, dar și funcțională. În vară aveam gata 4 parcuri și multe altele  în lucru. Din 26 de scuaruri erau finalizate 20. Din 25 de alte zone verzi, 10 sunt finalizate și celelalte sunt în lucru. Vremea a ținut cu noi și vom finaliza cât mai multe curând.

Reclama
Bucureștenii se plâng frecvent de birocrație în relația cu administrația locală. Ați implementat ceva și în această direcție?

Am reuşit implementarea Proiectului de hotărâre privind creşterea transparenţei cheltuirii banilor publici la nivelul Primăriei Sectorului 2 şi a instituţiilor publice de interes local, aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 2, din primul an de mandat. Am implementat, cu sprijinul Direcţiei Venit Buget Local sector 2, platforma online www.impozitelocale2.ro, pentru plata taxelor, eliberarea de certificate fiscale, depunerea declaraţiilor şi obţinerea de informaţii privind corespondenţa în relaţia cu instituţiile publice.

Mai mult, pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor. Direcţia Venituri Buget Local a implementat o aplicaţie online prin care locuitorii sectorului 2 se pot programa în ziua şi la ora dorită, pentru a evita cozile.

Pentru reducerea birocrației privind obținerea autorizației de funcționare pentru firmele care desfășoară activități prevăzute de grupele CAEN 561-Restaurante, 563-Baruri și alte activități de servire a băuturilor și 932-Alte activități recreative și distractive, am eliminat o serie de acte pentru care autoritățile locale nu aveau competențe legale de verificare. Acum suntem un exemplu de bune practici în cadrul administrației locale și un partener al antreprenorilor.

Reclama
Este sectorul 2 un sector sigur pentru cetățenii săi? Ce relație aveți cu Poliția Locală?

Cum vă spuneam la începutul interviului, facem cât putem de mult, cu resurse puține. Colaborarea cu Poliția Locală sector 2 nu este așa cum mi-aș dori, dar cu toate impedimentele am reușit să implementez măsuri benefice pentru locuitorii sectorului. De exemplu, ultimul proiect pe care l-am inițiat are un mare succes. Am scos polițiștii din birouri pe străzi, prin modificarea organigramei și astfel am rezolvat cea mai important problem legată de siguranța cetățenilor. În paralel, am pornit un program pilot, prin care, în funcție de echipajele disponibile, patrule ale Poliției Locale sector 2 se vor afla în fața școlilor atât de dimineața, când încep cursurile, dar și la sfârșitul lor.  Astfel, copiii noștri sunt în siguranță, dar avem în vedere inclusiv gestionarea traficului care este haotic în proximitatea unităților de învățământ.

 Am păstrat pentru finalul interviului problema taxei de gunoi, care a generat foarte multe dezbateri. Care este de fapt situația?

Situația este foarte simplă, dacă nu ascultăm propaganda partidelor aflate în competiție cu PNL. Taxa de gunoi va fi 0 începând cu ianuarie 2020. Este promisiunea mea asumată în campania din 2016, iar acum devine realitate. Doar că pentru a ajunge la această taxă 0, au trebuit modificate mai multe hotărâri sau inițiate altele. Primăria nu putea subvenționa tariful plătit de cetățeni dacă nu devea parte a contractului. Prin urmare, a apărut taxa de habitat, care a înlocuit tariful și care este gestionată de Primăria sector 2 și firma de salubritate. Așa putem subvenționa taxa, pentru a fi 0 și putem gestiona si sancționa activitatea firmei de salubritate. Până la intrarea în vigoarea a taxei de habitat, parteneriatul era între asociația de proprietari și firmă, primăria neavând niciun cuvânt de spus.

Mai mult, în sectorul 2 vom premia implicarea cetățenilor în viața comunității, pentru că taxa 0 va fi condiționată de colectarea selectivă. Fiecare asociație trebuie să colecteze 25% fracție uscată din întreaga cantitate de gunoi produsă. La fel va fi și pentru proprietarii de case. Eu nu sunt adeptul pomenilor electorale și al populismelor, nimic nu este gratis, iar atât timp cât vorbim de banii tuturor locuitorilor sectorului 2 este de dorit ca aceștia să fie folosiți cu discernământ și să aducă plusvaloare.

Reclama

Sectorul 2

Promisiune electorala? Primaria Sectorului 2 anunta modernizarea Halei de Peste din Piata Obor

Publicat cu

pe

Primăria sectorului 2 a anunțat că va începe lucrările la modernizarea halei de pește, pentru a creşte gradul de confort al cumpărătorilor şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu. Decizia a fost votată în ultima ședință a Consiliului Local.

”Am hotărât să adaptăm proiectul iniţial de reabilitare a Halei Terminal la cele mai noi standarde europene şi să facem o reconstrucţie mai amplă. Nu ne rezumăm doar la reparații, ci vrem să izolăm termic şi la exterior clădirea, pentru a menține temperatura la un nivel optim în interiorul halei, fără pierderi de căldură, şi implicit, cu un consum mai scăzut de energie”, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției.

Primăria a mai anunțat că lucrările vor ține seamă și de nevoile persoanelor cu dizabilități.

Reclama

„Considerăm că fiecare persoană are dreptul la o viaţa independentă, motiv pentru care în Sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă şi accesibilizăm Hala Terminal pentru ca fiecare client să își poată face cumpărăturile fără efort, indiferent de nevoile sale”, se scrie în comunicat.

Vor fi executate reparații atât la interiorul cât și la exteriorul clădirii, vor fi refăcute instalațiile sanitare, electrice și termice, iar hala va fi recompartimentată. Astfel, va fi oprită degradarea imobilului, care va fi readus la standardele optime de utilizare.

Lucrările vor dura 12 luni din momentul începerii lor, iar investiția va fi de aproximativ 1,38 milioane de euro.

Reclama

„Pentru suprafaţa de 2284.20 mp este necesară o investiţie în valoare totală de 6.902.020,72 lei fără TVA. Proiectul de modernizare va dura 12 luni de la momentul începerii lucrărilor”, mai precizează Primăria Sectorului 2.

Continua sa citesti

Sectorul 2

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Publicat cu

pe

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună cu Asociația „Platforma pentru Educație Competitivă” și sprijinită de Organizația Femeilor Liberale a filialei PNL Sector 2.

Între 13 și 15 septembrie, orele 16:00-19:30, toți copiii, dar și însoțitorii acestora vor avea parte de consultații gratuite în specializările: medicină generală, oftalmologie, dermatologie, diabet și nutriți, acestea fiind realizate de către personalul medical al clinicii Noblesse. Evenimentul se află la a doua ediție și obiectivul acestuia este creșterea accesului la servicii de calitate în domeniul sănătății pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei.

„Începutul de an școlar vine cu multe responsabilități pentru părinți. Eu, ca profesor, dar și ca părinte, înțeleg acest lucru. Cred că fiecare copil trebuie să aibă acces la educație și la servicii de sănătate de calitate. „Începem școala sănătos” este un proiect care îngrijește, dar și educă atât copiii, cât și părinții cu privire la atenția pe care trebuie să o acordăm sănătății. Ca și anul trecut, mă voi bucura să fiu în mijlocul copiilor, părinților și bunicilor. Împreună putem găsi răspuns preocupărilor cu privire la începutul noului an școlar. Mulțumesc pe această cale cadrelor medicale ce se vor ocupa și anul acesta de nevoile micuților, dar și ale adulților!”, precizează Monica Anisie.

Reclama

Această ediție va avea un element de noutate reprezentat de prezența elevilor Școlii Postliceale Sanitare „Fundeni”, alături de profesorii acestora. Împreună vor răspunde curiozităților celor prezenți privind educația pentru sănătate.

Continua sa citesti

Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 2 începe de joi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, a anunțat primarul Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook. Edilul spune că vor fi ridicate în primul rând mașinile care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic: cele parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2, iar proprietarii trebuie să plătească minim 500 de lei pentru recuperare.

Regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost aprobat de Consiliul Local în octombrie 2022, dar până acum nu a fost pus în practică deoarece Primăria nu avea unde depozita mașinile ridicate.

”Vă rog, aveți mare atenție unde vă lăsați mașina. De astăzi e operațional serviciul de ridicări mașini

Reclama

Vom prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Ce trebuie să știți:

– Dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941.

Reclama

– Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2.

– Recuperarea maşinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare.

– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.

Reclama

– Pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

– Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.

– Programul de funcţionare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.

Reclama

– Ulterior, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

Sincer, îmi doresc să nu avem prea mulți “clienți” la platforma de pe Bistricioara, însă asta presupune să NU periclitați siguranța celorlalți prin modul în care vă parcați mașina.a scris Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani3 zile in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei3 zile in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Banio săptămână in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucurestio săptămână in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica2 săptămâni in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare