Acasă Bucuresti Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu: Regulile pe care le impunem sunt vechi! Noutatea este...

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu: Regulile pe care le impunem sunt vechi! Noutatea este că restabilim ordinea în București!

56

În zona centrală a Bucureștiului sunt 12.190 de locuri de parcare, iar până anul viitor se estimează ca numărul să ajungă la 30.000, spune viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Stelian Bujduveanu spune că obiectivul principal al noului regulament privind parcarea în Capitală este acela de a elibera domeniul public de mașini parcate neregulamentar, conform Mediafax.

„Nemulțumirile exprimate public vin mai ales din partea unei minorități, acei „privilegiați” care parchează oriunde, oricând și oricât timp consideră „domniile lor”. Blochează stații de autobuz, banda de circulație sau trotuare, pe principiul „că se poate!”. Ei bine, Nu se poate așa! Domeniul public aparține tuturor. Ocuparea domeniului public după bunul plac NU este o opțiune! Regulile pe care le impunem sunt vechi! Noutatea este că restabilim ordinea în București: întotdeauna a fost interzisă parcarea pe trotuare, întotdeauna ocuparea locului de parcare public se face contra cost și foarte rar au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de oprire/staționare / parcare pe drumurile publice. Între 1 și 15 august 2022, Poliția Locală a Municipiului București, Brigada Poliției Rutiere a Capitalei și Compania Municipală de Parking desfășoară o amplă acțiune de informare a șoferilor referitor la regulile de parcare în București. Regulile sunt simple și clare: parchezi pe trotuare sau pe carosabil, în dreptul indicatoarelor de restricții – riști penalitate conform Codului Rutier, parchezi în locuri publice de parcare și nu plătești – riști suprataxa de 200 de lei. Utilizează locurile de parcare și efectuează plata. Acestea sunt regulile și le vom aplica cu strictețe. Începând din 15 august 2022”, scrie viceprimarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, astăzi sunt 12.190 de locuri de parcare în zona centrală, dar în fiecare lună, numărul acestor locuri de parcare va crește cu câteva sute.

„Până anul viitor estimăm un număr de 30.000 de locuri de parcare în zona centrală, în interiorul inelului central de circulație. Pentru a încuraja utilizarea corectă a domeniului public de către șoferi voi iniția, chiar din această lună, un proiect de revizuire a tarifelor, astfel: comasarea Zonelor 0 și 1 și stabilirea unui TARIF UNIC, în valoare de 5 lei/oră pentru toate parcările publice din zona centrală (interiorul inelului central de circulație). Transformăm parcările publice din zona centrală în parcări de reședință, pe timpul nopții, în intervalul orar 19.00 – 07.00 și le alocăm, pe bază de abonament lunar de noapte, în valoare de 50 lei pe lună, rezidenților din zona centrală. Reducem și valoarea abonamentului lunar pentru zona 1, la o valoare suportabilă de către populație. Cu acest tip de abonament, posesorii de mașini vor putea utiliza – într-o lună, în intervalul orar 07.00-19.00 – spațiile de parcare în oricare din zonele 1 sau zona 2. Restabilim ordinea în trafic, creștem numărul de locuri de parcare”, a mai spus viceprimarul.

<