Acasă Bucuresti Grindeanu ia apararea mafiei: Curățarea gheretelor de la metrou a fost o...

Grindeanu ia apararea mafiei: Curățarea gheretelor de la metrou a fost o acțiune de imagine, un show

50

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a recunoscut miercuri la Digi 24 că nu a mers cu metroul de când e ministru. ”Nu am folosit și nu folosesc acest mijloc de transport în comun”, a spus Grindeanu.

El a criticat și desființarea gheretelor de la metrou controlate de sindicatul condus de Ion Rădoi, fost membru PSD, operațiune demarată în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă.

”Curățarea gheretelor a fost o acțiune de imagine. Ranga nu ține loc de a fi bun manager. A fost un show, un spectacol, nu a fost finalizată acțiunea”, a spus Grindeanu.

Reamintim că DNA l-a trimis în judecată în aprilie pe liderul sindical de la Metrou, Ion Rădoi, sub acuzațiile de folosire a influenței pentru obținerea de foloase necuvenite și șantaj. Procurorii anticorupție susțin că Ion Rădoi s-ar fi folosit de influența și autoritatea funcției sale de conducere în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul (SC Sindomet Servcom SRL și comercianți din spațiile de la Metrou) de bani sau foloase necuvenite rezultate din exploatarea spațiilor comerciale ce funcționau ilegal din luna septembrie 2018. DNA îl acuză pe Ion Rădoi că a pus presiune socială și politică asupra unor miniștri astfel încât acesta să își protejeze interesele financiare, prin nedesființarea spațiilor comerciale de la metrou.

<