Stiri Bucuresti actualitate
Veste buna: Ministerul Educatiei vrea sa lase scolile deschise si dupa ce incidenta depaseste 6 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că Ministerul Educaţiei a primit, marţi, 183 de petiţii din partea unor persoane care solicită trecerea la învăţământul online, ca urmare a creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în timp ce alte 175 de petiţii cer ca şcoala să se desfăşoare cu prezenţă fizică şi dacă rata de infectare depăşeşte pragul prevăzut de lege, care este şase la o mie de locuitori. Ministrul a anunțat că regula închiderii școlilor după incidența de 6/1000 va fi reanalizată până vineri.
Întrebat marţi seară, dacă ar fi de acord cu menţinerea şcolilor deschise în Capitală şi după depăşirea pragului de infectare de 6 la o mie de locuitori, în condiţiile în care Bucureştiul se apropie de acest prag, ministrul Educaţiei a răspuns că nu s-a luat o decizie în acest sens, arătând că numai în cursul zilei de marţi la Minister au fost primite sute de propuneri, unele care pledează pentru trecea la învăţământul online, altele care cer menţinerea deschisă a şcolilor.
„Vom vedea. Sunt foarte multe propuneri. Colegii mei au centralizat la Ministerul Educaţiei petiţiile primite astăzi (marţi – n.r.): 183 de petiţii, părinţi, profesori, pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică. 183 de un fel, 175 invers. Nu o să decidem în funcţie de diferenţa asta, spuneam doar că sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriaţi – îmi cer scuze, sunt speriaţi de mersul la şcoală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri – iar alţii vor să rămână deschisă şi peste 6 la mie”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Digi 24.
Ministrul a ţinut să menţioneze că cel puţin 200 dintre cele 350 de petiţii primite marţi la minister „denotă o lipsă de educaţie, un respect minim la nivel uman”, el afirmând că sunt petiţii care conţin injurii.
„Acum ne întrebăm cu toții cum am ales această limită de 6/1000. Ne-am bazat pe opiniile epidemiologilor, bineînțeles, dar vă fac o mărturisire: în momentul în care s-a stabilit acel prag, multă lume era convinsă că nu vom mai atinge niciodată o asemenea incidență”, a declarat Cîmpeanu.
El a afirmat că este nevie de „identificarea acelui numitor comun” care este în favoarea elevilor atât în ceea de priveşte educaţia, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea.
„Regula de acum e că vineri se atinge incidența de 6/1000, toate școlile vor intra online de săptămâna viitoare. Dacă până vineri se va consolida un numitor comun bazat în primul rând pe experiența celor cu competențe medicale, mai puțin contează ce ne dorim noi, cei din domeniul Educației. Opţiunea mea este de susţinere a şcolii. Am argumentat de ce pierderile sunt imense şi sunt foarte greu de recuperat, uneori nu pot fi recuperate. (…) Evident că pledez pentru şcoală cu prezenţă fizică, atât cât se poate, fără a pune în pericol major starea de sănătate a elevilor şi cadrelor didactice”, a adăugat ministrul, întrebat cum va pleda, în calitate de părinte, cadru didactic şi ministru.
Conform ministrului, ultimele raportări făcute săptămâna trecută, miercuri, arată că 3.300 de elevi şi aproape 1000 de angajaţi din sistem s-au infectat cu SARS-CoV-2.
Stiri Bucuresti actualitate
O vară întreagă de promisiuni deșarte: Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără căldură și apă caldă!

Mai multe zone din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, în care locuiesc zeci de mii de oameni, au rămas, marți seara, fără apă caldă și căldură, din cauza unei avarii. Termoenergetica a transmis că avaria nu se va remedia mai devreme de noaptea de joi spre vineri. Potrivit prognozelor meteo, termometrele nu vor arăta mai mult de 6 grade Celsius în cursul zilei de miercuri.
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) SA anunţă, marți, că din cauza unei avarii produse în cursul acestei după-amiezi pe Magistrala III Sud, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată în zonele: Mihai Bravu, Mașina de Pâine, Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni și Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei.
De asemenea, avaria afectează și vor funcționa sub parametrii normali zone din Sectorul 3 (Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu și Lucrețiu Pătrășcanu).
„Se vor efectua manevrele de trecere a alimentării punctelor termice din Șoseaua Ștefan Cel Mare, între Calea Floreasca și Piața Obor, pe CTE Grozăvești. Avaria s-a produs pe conducta Magistralei III Sud, la intersecția străzii Drumețului cu Calea Vitan. Au fost începute în regim de urgență lucrările de golire a conductei, de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei”, informează Termoenergetica.
Termenul estimat pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării agentului termic este joi, ora 23.30.
Marți după-amiază au fost terminate lucrările de reparații pe Magistrala 1 Sud și a început încărcarea conductelor cu apă, urmând ca funcționarea pentru zonele afectate să fie reluată miercuri dimineață.
Stiri Bucuresti actualitate
Au început lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat începutul lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală.
Lucrările de reabilitare constau în turnarea unui strat de asfalt nou, înlocuirea bordurilor deteriorate, delimitarea spațiilor verzi, dar și protejarea zonei pietonale prin amplasarea de stâlpi antiparcare, a precizat liberalul.
„În același timp, Administrația Străzilor București continuă reparația trotuarelor și pe străzile: Nicolae Titulescu, Calea Vitan, Strada Eforie, Str. Ilfov., Piața Unirii, Splaiul Unirii”, a adăugat Stelian Bujduveanu.
Viceprimarul municipiului București a anunțat de curând și finalizarea lucrărilor de reabilitare a trotuarelor de pe strada Polonă a Capitalei. Infrastructura pietonală a fost modernizată și au fost amplasați stâlpi antiparcare.
Stiri Bucuresti actualitate
Primăria Capitalei vrea să amendeze șoferii care stau pe loc și nu opresc motorul mașinii

Primăria Capitalei ar putea adopta un proiect de hotărâre prin care se urmăreşte descurajarea staţionării maşinilor cu motorul pornit în proximitatea spitalelor, unităţilor de învăţământ, a căminelor de bătrâni şi a locurilor de joacă, scrie Agerpres.
Proiectul extinde şi dezvoltă o măsură adoptată de Consiliul Local Sector 6, care prevede amplasarea unor indicatoare în proximitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar cu mesajul: „Pentru sănătatea copiilor opreşte motorul când staţionezi”.
„Şi motorul pornit în staţionare (nu în trafic) contribuie la poluarea Bucureştiului. Mă bucur că ieri Consiliul Local al Sectorului 6 a votat amplasarea de semne informative în vecinătatea şcolilor la propunerea campaniei ‘Opreşte Motorul!’ care deja are un program de conştientizare în mai multe şcoli. Împreună cu ‘Părinţi de Cireşari – Piaţa Domenii’ şi Ecopolis, eu şi Anamaria Gram am pus la punct un proiect de hotărâre CGMB care să dezvolte această iniţiativă la nivelul întregului Bucureşti. Proiectul va fi depus zilele următoare şi am speranţa că va fi susţinut şi de colegi din alte partide având în vedere efectul benefic asupra tuturor, dar mai ales asupra copiilor. Este păcat să decontăm confortul nostru în sănătatea lor”, a scris consilierul municipal USR Andrei Rigu, pe Facebook.
Ideea aparţine ONG-ului „Părinţi de Cireşari”, care are deja o colaborare cu PMB, în cadrul campaniei „Opreşte Motorul”. Este vorba despre un program de conştientizare desfăşurat la şcoli unde au fost amplasaţi senzori de măsurare a poluării.
Intervale maxime
Andrei Rigu a menţionat că prevederile ar urma să intre în vigoare peste şase luni, iar proiectul prevede şi amenzi. El a subliniat că valoarea acestora este mică, deoarece scopul nu este sancţionarea şoferilor, ci descurajarea staţionării cu motorul pornit. Vor fi prevăzute intervale maxime de timp în care motorul poate fi pornit, iar aceste intervale vor fi diferite pentru sezonul cald şi sezonul rece. De asemenea, vor exista excepţii pentru anumite categorii de autovehicule.
„Nu intenţionăm să implementăm proiectul acum, în perioada rece, ci probabil în vreo şase luni de la adoptare. Pe la jumătatea primăverii, începutul verii va intra efectiv în vigoare. (…) Vrem să se înţeleagă sensul proiectului, faptul că trebuie să avem puţin mai multă grijă, mai ales în anumite zone”, a explicat Andrei Rigu.
Trei pași ai primarului Ciucu
Primăria Sectorului 6 a atras atenţia, într-o postare pe Facebook, asupra faptului că gazele de eşapament sunt „otrăvitoare şi sunt considerate extrem de periculoase”, fiind catalogate în anul 2012 drept unul dintre factorii cancerigeni de către Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului. Primarul Ciprian Ciucu a anunţat că vrea să susţină implementarea proiectului aprobat în Sectorul 6 la nivelul întregii Capitale.
„După ce am publicat acel mesaj, ca de la părinte la părinte, cu oprirea motorului, atunci când ne aşteptăm copiii de la şcoală, am fost contactat de iniţiatoarele Campaniei ‘Opreşte Motorul’ să facem un pas înainte. Mai exact, să amplasăm astfel de semne informative în vecinătatea şcolilor. Le-am propus sa facem trei paşi: adică, să ducem proiectul şi în Consiliul General (unde este blocat şi îl vom debloca cu ajutorul consilierului general Andrei Badiu) şi să amendăm legislaţia naţională pentru a se putea da amenzi (ca şi în Austria, Germania, unele state din SUA). La acest lucru s-a înhămat colegul meu deputatul Cristian Băcanu”, a scris Ciprian Ciucu, pe aceeaşi reţea de socializare.
- Sectorul 62 săptămâni in urma
Achizitiile din primaria lui Ciprian Ciucu sub lupa DNA! De ce-l sustine Ciucu pe Gadiuta, exclus din USR, fara atributii?
- Imobiliare2 săptămâni in urma
ANALIZĂ: Piața imobiliară a Bucureștiului se prăbușește. Efectele economice sunt mai grave decât se bănuia
- Monden2 săptămâni in urma
Cine moștenește averea actriței Rona Hartner?
- Sectorul 62 săptămâni in urma
Inca un scandal de corputie in primaria lui Ciprian Ciucu! Sef la Serviciul impozite si taxe pe mana cu rechinii imobiliari!
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Clanul interlop care a speriat Bucurestiul saltat de mascati. A fost luat pe sus și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Cutremur in Jandarmeria Romana dupa ce o angajată a fost prinsă cu droguri în poșetă
- Stiri Bucuresti actualitate2 săptămâni in urma
Lucrurile au scăpat de sub control în București: Un șofer beat a vrut treacă cu mașina peste polițiști
- Timp liber2 săptămâni in urma
Premieră: Muzeul Antipa propune publicului o nouă experiență de vizitare interactivă