Acasă Stiri Bucuresti actualitate Nicusor Dan a dat afara oamenii Gabrielei Firea din primarie: „Au plecat...

Nicusor Dan a dat afara oamenii Gabrielei Firea din primarie: „Au plecat 25 de oameni din caracatiță”

103

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că din „caracatiţa” despre care vorbea în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale au plecat 25 de persoane, menţionând totodată că a avut de rezolvat multe „urgenţe” administrative şi că scopul său nu a fost acela de a-i viza „revanşard” pe oamenii fostei administraţii.

„În campania electorală am prezentat o – aşa am numit-o – caracatiţă. Din caracatiţa aceea au plecat 25 de oameni – din primărie, subordonate şi companiile din jurul primăriei.

Bineînţeles că evaluarea managerială există, pentru că lucrăm cu oamenii aceştia şi ne putem da seama cine e competent, cine nu e competent. Dar au fost atât de multe urgenţe, încât obiectivul meu nu a fost să mă duc înspre o persoană ca să scormonesc, să văd ce a făcut în trecut, ci de a stabiliza această instituţie, de a o face să funcţioneze.

Dacă în cursul acestei evaluări am găsit nişte lucruri, bineînţeles că am acţionat, dar n-a fost scopul acesta, cumva revanşard, de a mă duce împotriva oamenilor fostei administraţii, când urgenţele noastre erau, realmente, să nu ni se întrerupă gazul pentru neplată”, a declarat edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, pentru TVR 1.

El a adăugat că prioritatea actuală o reprezintă demararea proiectelor, nu realizarea unor evaluări individuale.

„Evident că o să facem evaluările, numai că nici momentul de faţă nu este momentul pentru a face evaluări individuale. Mai avem de construit proiecte. Suntem stabili financiar, instituţia funcţionează, dar e mai important să dai drumul la nişte proiecte, decât să te duci să te uiţi la ce au făcut în trecut nişte oameni”, a spus el, citat de Agerpres.

Întrebat dacă s-a simţit vreodată sabotat, Nicuşor Dan a replicat: „Am avut sabotaje din partea companiilor, dar pe ele – har Domnului – le-am mătrăşit”.

<