Vanghelie i-a luat "PSD"-ul lui Dragnea si e stapan peste Primaria Sectorului 5 a lui Daniel Florea!

0
932

Desi e urmarit penal pentru nu mai putin de 23 de fapte de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, fostul primar PSD-ist al Sectorului 5 – l-am numit pe controversatul Marian Vanghelie, pe care procurorii DNA il acuza ca a incasat o spaga faraonica, de 90 milioane de euro – a gasit de cuviinta sa-si pregateasca, potrivit documentelor exclusive intrate in posesia Podul.ro, o lista pentru… Bruxelles. Oamenii lui Vanghelie sun si cei care pun presiune asupra bugetului Primariei Sector 5, iar Daniel Florea pare resemnat cu situatia. Conform dosarului de la Tribunalul Bucuresti – PSDI a fost infiintat de Petre Leonard, Zidarescu Loredana ( ex-consiliera CGMB din partea PSD, actuala secretara a lui Vanghelie) si Eduard Puschin, directorul Liceului Dimitrie Bolintineanu.
Titulatura bombastica a gruparii scoase din manseta de Vanghelie este Partidul Social Democrat Independent (PSDI), care pastiseaza, asa cum puteti constata din fotografiile de mai jos, acronimul si sigla PSD, acesteia din urma fiindu-i ciuntiti doi trandafiri. Potrivit surselor noastre, intentia lui Vanghelie e aceea de a beneficia de voturi pro-PSD prin dezorientarea electoratului. De asemenea, sigla si acronimul sunt prezentate pe un fundal negru tocmai pentru a accentua similaritatile. Va amintim ca de-a lungul ultimilor ani Marian Vanghelie a mai incercat cateva aventuri politice de-a dreptul caraghioase (candidatura sa ”intempestiva” la Primaria Sectorului 5 fiind dropsul de pe coliva), dar toate s-au finalizat cu esecuri umilitoare. De notat ca din partea partiduletului controlat la acea vreme (2016) de Vanghelie (ne referim la asa-zisul Partid al Dreptatii Sociale – PDS) a candidat si fostul puscarias Adrian Severin, la Primaria Capitalei.
Dovezile ca PSDI este partidul lui Vanghelie sunt oamenii care :
· Sediul PSDI este pe Strada Dr. Obedenaru nr. 33, imobilul fiind, in trecut, sediul PSD Sector 5. Procurorii DNA sustin ca sediul a fost instrainat cu acte false de stat (ICRAL Cotroceni), fiind vandut de o misterioasa doamna Carla, intregul tun ridicandu-se, potrivit procurorilor, la uriasa suma de 1 million euro.
· Presedintele PDSI este Leonard Petre, fost administrator public al Primariei Sector 5 in ultimul mandat al lui Vanghelie. Petre este director al SC Economat Sector 5 SRL (societate avand ca actionar Consiliul Local al Sectorului 5). Numele sau a fost invocat in scandalul fraudarii BAC-ului de la Liceul Dimitrie Bolintineanu. Conform dosarului de la Tribunalul Bucuresti – PSDI a fost infiintat de Petre Leonard, Zidarescu Loredana ( ex-consiliera CGMB din partea PSD, actuala secretara a lui Vanghelie) si Eduard Puschin, directorul Liceului Dimitrie Bolintineanu.
Vanghelie incalca din nou legea
Potrivit informatiilor Podul.ro, partidul lui Marian Vanghelie a utilizat din plin logistica si resursele umane ale Primariei Sectorului 5 pentru finalizarea procedurilor de inscriere – fiecare director din unitatile aflate in subordinea Consiliului Local S5 (Administratia Pietelor, Economat, AES, ADP s.a.m.d.) a avut norma sa stranga 15.000 de semnaturi. Pentru a acoperi o lista completa de candidati au fos enumerate, in disperare de cauza, pana si rudele angajatilor din institutiile mentionate (exemple: Roxana Cirdei, Eftimie Alexandra si Ramulescu Andra).
Va amintim ca prezenta candidatilor angajati in Primaria Sector 5 si in instutiile din subordinea Consiliului Local Sector 5 incalca in mod flagrant prevederile legale in vigoare in privinta interzicerii desfasurarii de activitati politice in institutiile publice, precum si a detinerii de functii politice de catre functionarii publici (inclusiv personalul contractual) – Legea 188/1999 actualizata, Legea 477/2004 privind codul de conduita a personalului contractual din autoritatile si institutiile publice, Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, Legea 215/2001 a administratiei publice locale.
Cum l-a incalecat pe Daniel Florea
In realitate, Vanghelie profita de faptul ca a izbutit sa-l ”incalece” pe Daniel Florea, primarul PSD-ist al Sectorului 5, care nu poate face nici o miscare in primarie fara acordul vechiului client al DNA. In CLS 5 sunt trei consilieri din partea PDS (grupare controlata de Vanghelie, pe listele careia acesta a izbutit sa se aleaga in Consiliul Local) si, in schimbul voturilor oamenilor sai, Vanghelie a impus pastrarea sau numirea unor directori apropiati – Vicentiu Antonescu si Dragos Ionita, la ADP ; Lazarescu Paul si Roberto Visan, la Administratia Pietelor; Nicorescu Virgil, Lupascu Marian, la AES; Leonard Petre, la Economat si Popescu Florentina, la DGASPC.
De notat ca o parte dintre acesti directori se regasesc pe lista de candidati PSDI pentru Bruxelles, dupa ce au fost prezenti la toate alegerile, incepand din anul 2012 (locale/parlamentare), pe traseul PSD-PPDD-PDS-PSDI.Prin imitarea acronimului si a siglei PSD, Vanghelie mizeaza, asa cum deja am explicat, pe confuzia electoratului social-democrat. De asemenea, prin punerea pe prima pozitie a lui Cornel Comsa (fost deputat PPDD), Vanghelie vrea sa pozeze in continuatorul proiectului ctitorit de otevistul Dan Diaconescu.
Lista PSDI plina de angajati ai Primariei Sector 5:
Pozitia 1 – Comsa Cornel, fost deputat PPDD de Alba, omul care ii scria discursurile lui Sorin Oprescu in campania electorala din 2008;
Pozitia 5 – Constantin Vili Mihaela – fostul presedinte al TSD Sector 5, fost consilier local PSD S5. A candidat la alegerile locale si parlamentare din 2016 pe listele PDS (Partidul Dreptatii Sociale). Este sora cantaretei Annes;
Pozitia 7 – Nicorescu Virgil, fost consilier CGMB din partea PSD si candidat, tot din partea PDS, la Sectorul 4. In prezent este director ADP Sector 5;
Pozitia 8 – Mustareata Madalina, consilier juridic in Primaria Sector 5;
Pozitia 9 – Rotaru Razvan, fost deputat PPDD de Gorj, fost presedinte PMP Sector 5 si candidat al aceluiasi partid pentru Parlament, in 2016;
Pozitia 10 – Vasile Florin, fost candidat PDS pentru Primaria Sector 3 si fost director al Palatelor Brancovenesti;
Pozitia 11 – Condurateanu Andrei, fost deputat PPDD de Constanta;
Pozitia 15 – Antonescu Vicentiu, fost director RATB si actual director ADP;
Pozitia 25 – Fuiorea Camelia, jurist in cadrul Economat Sector 5, fost presedinte TSD Sector 6;
Pozitia 26 – Petrovici Sorin, nepotul liderului PNTCD Camenco Petrovici, traseist prolific pe ruta PNTCD-PNL-PMP-PDS. In prezent, Patrovici Sorin este membru in CA Economat Sector 5, fiind considerat drept unul dintre numeroasele ”sifoane” ale lui Vanghelie.
Pozitia 30 – Lazarescu Paul, director Administratia Pietelor Sector 5, fost consilier local PSD S5, si apoi din partea PPDD S5, fost candidat pe ruta PPDD-PDS.
Citeste mai mult pe podul.ro

<