Gabirel Oltean, fostul director executiv al Forte Asigurări si cunoscut lider la Masoneriei romane, tocmai a devenit sef in RATB Bucuresti.
Gabriel Oltean este un mason care face partea din Marea Lojă. Compania de asigurări unde a fost director executiv a dat faliment la scurt timp după ce acesta a plecat.
Acum, el a fost angajat la Regia Autonomă de Transport București (RATB) pentru a coordona trecerea regiei la statutul de societate comercială. El va coordona toate activitățile non-tehnice, comerciale și de suport ale RATB. Oltean și-a început cariera în mediul financiar la Banca Internațională a Religiilor, de unde a plecat cu câteva luni înainte de falimentul instituției, și a lucrat și la Grup AS, firmă de asigurări intrată de asemenea în faliment. În dreptul numelui său apare, public, și calitatea de maestru al Marii Loje Naționale a României, scrie profit.ro.
După anul 1990, acesta a stat pe poziţia de şef de secţie la Uniunea Tineretului Comunist Hunedoara.
Între 1998 și 1999, a ocupat, concomitent cu poziția de la BIR, și funcția de vicepreședinte la Banca Populară Concordia. Și aceasta din urmă a ajuns în faliment, în contextul prăbușirii sistemului financiar la începutul anilor 2000.
Din 2000 și până în 2015, cu excepția unei scurte perioade în care a fost șef al Corpului de Control la Prefectura Hunedoara, Oltean a lucrat doar în asigurări.
Oltean consideră că principalul său atu, care îl recomandă și pentru postul de la RATB, este cunoașterea foarte bună a principiilor guvernanței corporative, având în vedere că  le-a aplicat în lunga perioadă în care a lucrat în companii din asigurări.