Florentin Dumitru, jucător care a evoluat vreme de şase ani la Steaua, a ajuns directorul uneia dintre firmele înfiinţate de Gabriela Firea, scrie Adevărul.ro. Primăria Capitalei a înfiinţat 22 de companii publice care au înlocuit firmele private de prestări servicii.
La iniţiativa Gabrielei Firea, Primăria Bucureşti a înfiinţat nu mai puţin de 22 de firme publice. Scopul acestora este să înlocuiască firmele private care prestau diverse servicii pentru Primărie, de la întreţinerea iluminatului public până la administrarea cimitirelor. Decizia a fost foarte contestată, mai ales că cele 22 de companii vor avea un buget total de peste 500 de milioane de lei. Banii au fost luaţi în principal de la investiţii şi transferaţi către aceste firme.
Potrivit Adevarul.ro, una dintre aceste firme este condusă de Florentin Dumitru, fost jucător la Steaua – club patronat de naşul Gabrielei Firea, Gigi Becali. Fostul fundaş dreapta conduce Compania Municipală Sport Pentru Toţi din cadrul Primăriei Capitalei. Tot aici a fost angajată şi Alina Laufer, vedetă în emisiuni mondene şi soţia lui Ilan Laufer – secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri.
Colegii de la Adevărul.ro scriu că cele 22 de companii au cheltuit deja peste 118 milioane de euro, deşi n-au nici măcar un an de funcţionare. O parte însemnată din aceşti bani s-a dus pe salarii, având în vedere că remuneraţia lunară medie este de 5,136 lei.
Cât despre Florentin Dumitru, acesta are 40 de ani şi a devenit cunoscut mai ales după ce s-a transferat de la Astra la Steaua, în 2000. A jucat în Ghencea până în 2006, apoi a mai trecut pe la Jiul Petroşani, FC Naţional, Concordia Chiajna şi Petrolul Ploieşti. S-a retras în anul 2012. Florentin Dumitru a adunat şi 17 selecţii la echipa naţională, însă n-a reuşit să înscrie niciun gol.

<
Transparenta face diferenta