DIICOT a destructurat o mare grupare de cămătari, în care erau implicați avocați, executori judecătorești, dar și o vedetă, trompetistul trupei Vunk. Intitulată ”Dama cu Camelii”, gruparea a ajuns și la unul fintre fotbaliștii FCSB, portarul Eduard Stăncioiu.
Jucătorul a căzut în capcana cămătarilor, după ce ar fi cumpărat un teren în Cluj. Deşi le-a plătit acestora 20.000 de euro, tot au încercat să-l execute silit pentru 70.000. Însă, el a scăpat fără să fie păgubit. Asta, pentru că procurorii DIICOT au intrat pe fir, scriu stirileprotv.ro.

<
Suspect: Auzi, a transferat ăla aia, mă mânca-ţi-aş, când ţi-am zis să ne grăbim…(…) O să-i zic aşa: că eu am plecat în vacanţă de Paşti şi am lăsat documentele la ţine la avocatul meu…

Avocat: Da, să-i zici, dom’le i-am lăsat 2000 euro la avocat, ca să înceapă executarea.
Cămătarii voiau să-l execute silit, deşi Stăncioiu le dăduse o parte din bani. În plus, ei încercau să mărească datoria cu 25.000 de lei pentru întârzieri şi aşa-zise cheltuieli cu executorul judecătoresc. Scopul: scoaterea la licitaţie a bunurilor fotbalistului, pentru ca apoi să le cumpere la preţuri derizorii în licitaţii aranjate, prin interpuşi.
Convorbire telefonică:
Suspect: M-am certat şi cu el vreo oră la telefon (…) Că domne, că nu se face aşa, că eu o să îţi vărs banii, da’ banii aia de cheltuieli nu o să-i vezi niciodată de la mine …
Liderul grupului infracţional: Da! Cât ai băgat la cheltuieli?
Suspect: Păi i-a băgat ăla 150 de milioane şi nea Popa 100, 250 de milioane (n.r. – lei vechi).
Strâns cu uşa, Eduard Stăncioiu a încercat să se înţeleagă cu suspecţii şi să le ofere 10.000 de lei, doar că să oprească executarea silită.
Eduard Stăncioiu: ″Îţi fac mâine plata 10.000 lei, îţi fac hârtia, mi-o semnezi, o trimit şi eu la executor, îi plătesc şi lu’ ăla…(…)deci la tot la 15.000 tot ieşi.”
Anchetatorii au aflat că suspecţii urmăreau să îi ia sportivului în schimbul datoriei două apartamente cu o valoare de piaţă mult mai mare.
Contactat de reporterii PRO TV, Eduard Stăncioiu a declarat că a reuşit să scape de cămătari cu ajutorul unui avocat şi că nu doreşte să vorbească despre afacerile sale.

Transparenta face diferenta