Un cunoscut mall din Bucuresti va intra in proprietatea statului după ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia facuta de omul de afaceri Puiu Popoviciu fata de confiscarea celor 224 de hectare de teren din Baneasa.

Decizia ICCJ este definitiva si a fost luata pe 14 mai si in consecinta cele 224 de hectare vor ajunge in proprietatea statului.

<

„Desfiinteaza sentinta penala atacata si, in rejudecare, respinge, ca inadmisibila, contestatia la executare formulata de Biroul Executari Penale al Sectiei I Penale a Curtii de Apel Bucuresti, prin judecatorul delegat, impotriva sentintei penale nr.267/F din data de 28 decembrie 2018, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penala in dosarul nr.4445/2/2016.

Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel si Diaconescu Stefan si de partile responsabile civilmente S.C. Baneasa Rezidential SRL, S.C. Baneasa Business & Technology Park SA si S.C. Baneasa Investments SA impotriva aceleiasi sentinte penale”, arata instanta.

Popoviciu a contestat in 2019 la Inalta Curte sechestrele asiguratorii asupra a 224 de hectare din nordul Capitalei, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis ca terenurile sa reintre in proprietatea statului roman si a extins sechestrele asiguratorii pana la restituirea integrala a imobilelor.

Ramane de vazut ce se va intampla cu toate cladirile construite pe ceea ce este unul dintre cele mai scumpe si intinse terenuri din tara, care se afla in nordul orasului Bucuresti. Pe acesta sunt construite mai multe multe hyper-magazine, printre care Mall Baneasa, Mobexpert, Brico Depot, Emag, Carrefour, Ikea, un ansamblu rezidential de lux si chiar si Ambasada SUA.

Amintim ca Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv in 2017 la 7 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita si este in acest moment la Londra.

In iulie 2019 o curte de apel britanica a decis predarea lui Popoviciu, dar decizia nu a fost definitiva.

Transparenta face diferenta