Acasă Imobiliare Un consilier PSD primeste CELE MAI MARI DESPAGUBIRI de la stat pentru...

Un consilier PSD primeste CELE MAI MARI DESPAGUBIRI de la stat pentru constructia Pasajului Domnesti!

Transparenta face diferenta
Un consilier local din partea PSD in comuna Domneşti este fericitul beneficiar al celei mai mari despăgubiri în cazul exproprierilor pentru construirea Pasajului peste Centura Capitalei. Acesta va primi o sumă de 5,9 milioane de lei, adică un sfert din bugetul total estimat pentru exproprieri, informeaza economica.net.
Valoarea despăgubirilor pentru exproprierile necesare construirii Pasajului Domneşti de pe Centura Capitalei este estimată la 23 de milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Transporturilor.
Din anexa cu proprietarii ce urmează să fie expropriaţi rezultă că cea mai mare sumă va fi acordată lui Alexandru Neacşu, pentru mai multe proprietăţi.
Proprietate din Domneşti, evaluată la peste 1 milion de euro
Pentru 833 de mp expropriaţi dintr-o proprietate de aproape 2.000 de mp, acesta va primi circa 5,05 milioane de lei, din care 4,95 milioane de lei reprezintă valoarea construcţiei de pe terenul ce urmează să fie expropriat. Proprietatea respectivă figurează pe Strada Piatra Craiului nr. 1, Domneşti.
De asemenea, numele lui Alexandru Neacşu mai apare de trei ori în lista menţionată, cu despăgubiri ce totalizează încă 889.000 de lei. Astfel, acesta ar urma să primească despăgubiri totale de 5,9 milioane de lei, sumă ce reprezintă un sfert din bugetul total estimat pentru exproprierile necesare construirii pasajului.
Beneficiarul celei mai mari despăgubiri în cazul exproprierilor pentru Pasajul Domneşti este consilier la primăria din comună. De altfel, în declaraţia sa de avere, acesta are trecut domiciliul la adresa Intrarea Piatra Craiului nr. 1.
Valoarea totală a despăgubirilor s-a dublat în doi ani

O listă anterioară cu exproprierile pentru pasaj, publicată în octombrie 2015, prevedea despăgubiri totale de 11,5 milioane de lei, de două ori mai mici decât cele din lista publicată anul acesta. De asemenea, conform listei iniţiale, Alexandru Neacşu era îndreptăţit la despăgubiri mult mai mici, de până la 1 milion de lei.
Contactat de către ECONOMICA.NET pentru a-l întreba cum se explică creşterea exponenţială a despăgubirilor, Alexandru Neacşu a spus iniţial că nu aude prea bine, întrucât se află pe câmp. Ulterior, acesta a negat că ar fi persoana în cauză.
În topul proprietarilor care vor beneficia de cele mai mari despăgubiri se află familia George şi Elena Nedelea. Aceştia vor ceda 1.202 mp, dintr-un teren de 2.980 din Bragadiru pentru 3,16 milioane de lei. Din suma totală, valoarea construcţiei propriu-zise reprezintă 2,99 milioane de lei.
Se pricepe la terenuri
Alexandru Neacsu nu este deloc strain de afacerile cu terenuri, acesta detinand numeroase proprietati in zona, inclusiv terenuri si imobile, conform declaratiilor de avere.

Decl. de avere, Neacșu Alexandru