Intra in contact cu noi

Stiri Bucuresti actualitate

Un celebru avocat al Bucurestiului IL DISTRUGE pe Bogdan Olteanu!

Publicat cu

pe

Avocatul Gheorghe Piperea, cel care a scris Legea dării în plată, o lege care a întâmpinat opoziție puternică din partea BNR îl distruge acum pe Bogdan Olteanu. Piperea anunță că va reprezenta un personaj implicat în acest dosar, doar pentru a-l vedea pe Bogdan Olteanu în spatele gratiilor.
”Probabil ca v-ati intrebat de ce nu am reactionat pana acum la retinerea in vederea arestarii a lui Bogdanel Olteanu, specialistul in banking islamic care, de la inaltimea functiei de vice-guvernator al BNR, ameninta public parlamentarii cu plangeri la DNA pentru ca au indraznit sa voteze in doua randuri o lege favorabila consumatorilor.
Va marturisesc ca am savurat un pic momentul.
Stiu, suna rautacios, dar nu cred ca va veti supara niciunul dintre voi, cei pe care Bogdanel v-a urat si v-a dispretuit. Si, in plus, cred ca am dreptul sa ma bucur un pic – individul, alaturi de camarila de la BNR a dlui Isarescu, a pus umarul la inlaturarea mea de la conducerea UNPIR (nota : nu ii duc dorul acestei pozitii, ma simt mult mai bine acum decat atunci), iar pe nevasta-mea au persecutat-o si au degradat-o pe motiv de legaturi periculoase cu mine, cosmarul bancilor delincvente (pentru asta urmeaza sa introduc plingeri penale). Ce, credeati ca nu au fost pagube/victime colaterale in razboiul nostru cel de toate zilele?
Am sa mai adaug un rautacism : se prea poate ca, in dosar, sa dobandesc calitatea de aparator al uneia dintre persoanele implicate. Am de gand sa accept mandatul, desi nu sunt chiar specialist in penal, doar pentru a vedea dosarul si doar pentru a-l face pe Bogdanel sa ma priveasca in ochi si sa isi intipareasca figura mea de cosmar in minte pentru urmatorii ani de asteptare a liberarii conditionate.
Bun, si acum sa trecem la lucruri serioase.
Retinerea dlui Bogdan Olteanu deschide o cutie a Pandorei, consecintele fiind incalculabile in acest moment.
In primul rand, va trebui anchetat modul in care a fost ales un politician, fara studii economice si cu studii juridice precare, in functia de vice-guvernator al BNR, fiind transformat, peste noapte, in tehnocrat. Fara acceptul dlui Isarescu, acest lucru nu s-ar fi intamplat.
In al doilea rand, desi fapta de care e acuzat dl Bogdan Olteanu este anterioara mandatului sau la BNR, deci nu ar trebui sa aiba imunitate pentru ea, sunt foarte probabile si alte fapte in timpul mandatului (spre exemplu, omul are credtie bancare la vreo 6 banci, banii imprumutati fiind investiti in doua srl-uri, unul imobiliar, altul IT). Sa vedem daca, in acest caz, opereaza sau nu imunitatea de raspundere penala din Legea statutului BNR. Dl Vasilescu spunea ca nu, avocatii ar putea spune ca da.
In al treilea rand, denuntul lui Vantu va face posibile si alte multe denunturi. Omul a fost acolo unde trebuie si atunci cand ANRP s-a constitutit si a capusat bugetul national cu miliarde de euro puse in buzunare private, si atunci cand s-a constituit Fondul Proprietatea, initial un vehicul de despagubire a celor care nu isi mai putea recupera imobilele nationalizate, ulterior un vehicul de investitie a unor fonduri originate in SUA, care detine controlul asupra a peste 30% din economia nationala. Pentru asemenea cadouri trebuie sa fie si niste contra-prestatii sau niste consecii reciproce.
In al patrulea rand, si asta e cel mai important dintre toate cele de mai sus : daca am inteles eu bine ce a facut Vantu, imi rezulta ca Bogdan Olteanu este unul dintre crapii pe care Vantu ii prinsese in carlig si ii tinea la apa pentru a se folosi de ei la nevoie; Vantu aruncase de mult nada milioanelor de euro, iar o sumedenie de crapi muscasera; ei bine, Vantu nu facea asta din 2008, o facea inca de prin 1995-96, cand se ocupa cu actiuni, tranzactii pe valuta, fonduri de „investitii” de tipul FNI, FNA (in realitate, niste scheme Ponzi de pacalit sute de mii de naivi); pentru a face aceste lucruri si a scoate atat de mult profit, cu care sa controleze mare parte din economie, Vantu a avut nevoie de informatii din sistem, iar pentru ele a platit alte milioane; cu siguranta ca Vantu are crapi si de pe acea vreme agatati in carlig; sa nu uitam ca FNI a fost posibil pentru ca CEC a semnat o garantie cu care cei 250 de mii de pagubiti au fost momiti sa isi bage economiile in fond si sa doarma linistiti, ca FNI lucra pentru ei; iar in 2000, cand FNI si mai multe banci au dat faliment, un anume personaj era si guvernator si premier. Sper ca Vantu sa fie sanatos si lucid pana la capat.
In alta ordine de idei, consecintele pentru institutia denumita pe nedrept BNR (in fapt, aceasta institutie finantata din banii nostri s-a transformat in Agentia Nationala pentru Protectia Bancilor si in agentul lor comercial) sunt majore ;
-dl Bogdan Olteanu era seful departamentului de rezolutie bancara (=cvasifaliment bancar) din BNR; rezolutia bancara, printre altele, presupune si un bail-in, adica o confiscare a depozitelor bancare pentru salvarea bancii zombi; daca astfel de oameni se ocupa de chestiuni atat de complexe si delicate in BNR, e grav;
-dl Bogdan Olteanu nu e un simplu angajat al BNR, e chiar vice-guvernator; prezenta sa acolo a fost/este un risc sistemic sever adevarat, nu unul fortat si pictat in culori de inmormantare, asa cum a fost prezentata chiar de dl Olteanu legea darii in plata;
-dl Bogdan Olteanu a fost, cu sau fara voia bancilor comerciale, unul dintre principalii lobby-isti anti-consumatori, purtator de mesaj al bancilor in lupta contra consumatorilor, judecatorilor „nespecializati” in banking, parlamentarilor, avocatilor consumatorilor, ANPC (atunci cand aceasta si-a facut treaba si nu a dormit in cucuruz); cum sa iti pui un astfel de portdrapel, asta e intrebarea pe care, daca nu vor sa dispara ca business in Romania, trebuie sa si-o puna bancile delincvente;
-FMI, Banca Mondiala, BCE, Comisia Europeana, au preluat mesaje si au andosat pozitionari anti-consumatori ale dlui Bogdan Olteanu; cred ca avem dreptul la niste scuze din partea acestor institutii;
-in fine, BNR a declarat intotdeauna ca e plina de tehnocrati, care fac bine tari, care nu sunt populisti si care ar putea fi oricand, la nevoie, un guvern bun, eficient; daca astia sunt tehnocratii lucrati de BNR, a se scuti.
Culmea ironiei este ca dl Isarescu, ajutat de presa aservita lui, va putea sa iasa din nou bine din treaba asta – o sa spuna ca e treaba personala a lui Olteanu ceea ce i se intampla acum, ca el nu l-a vrut, dar ca i s-a impus politic (bine, treaba asta nu o s-o spuna direct, ci pe ocolite, ca nu da bine fata de perspectiva de a fi demis de Parlamentul care va fi votat in decembrie). O sa vedeti cate osanale i se vor ridica sub forma de stirifierbinti sau 24deoredigitale. Si cum va fi scos rapid pe piata un sondaj proaspat, bine facut, din care sa rezulte ca dl Isarescu este, in continuare, cel mai credibil romana in viata. Si, in treacat fie spus, cred ca lumea in BNR e multumita de ceea ce i se intampla lui Olteanu, pentru ca omul isi dorea sa fie guvernator, iar lumea din BNR – nu.
PS Acord tuturor prezumtia de nevinovatie. Dar nu despre asta e vorba, ci despre etica si despre credibilitate. Din acest punct de vedere, dl Olteanu, dl Isarescu, vocile BNR de care nu mai scapam ca de raie, toti sunt vinovati. Se impun demisii de urgenta.”

Stiri Bucuresti actualitate

Atentie la cine va suna pe WhatsApp: Un român s-a trezit fără niciun ban și cu un credit la bancă de 37.800 lei

Publicat cu

pe

Un bărbat din Suceava s-a trezit dator la bancă cu 37.800 lei și a pierdut 3.750 lei după ce a sunat la un număr de telefon de pe Facebook, la un anunț care promitea câștiguri fabuloase în schimbul unor investiții în acțiuni Romgaz.

Un bărbat din Suceava a sesizat poliția că a fost păcălit cu o sumă mare de bani după ce a răspuns unui anunț fals de pe Facebook, care promitea câștiguri mari prin cumpărarea de acțiuni la Romgaz, scrie Obiectiv de Suceava.

Păgubitul a pierdut 3.750 lei și s-a trezit cu un credit bancar de 37.800 lei, doar pentru că a sunat la acel număr de pe Facebook și a crezut ce-i spun escrocii.

Reclama

Bărbatul a povestit polițiștilor că, în luna septembrie 2023, a văzut pe Facebook un anunț prin care se oferea oportunitatea investirii în societatea respectivă. Bărbatul a apelat numărul de telefon din anunț, ocazie cu care a discutat cu o persoană ce s-a recomandat a fi din cadrul Romgaz.

În timpul discuției telefonice, persoana vătămată a acceptat să învestească suma de 1.250 lei, motiv pentru care i-a comunicat acelei persoane, telefonic, datele înscrise pe cardul bancar precum și cele de pe cartea de identitate.

În continuare, după ce i-a fost retrasă suma de 1.250 din contul bancar, persoana vătămată a fost contactată telefonic, de către o altă persoană, ce s-a recomandat a fi din partea aceleiași societății energetice, aceasta solicitându-i bărbatului depunerea a încă 2.500 lei la un ATM de monede virtuale, pentru a putea retrage câștigul inițial. Bărbatul din Vadu Moldovei s-a deplasat în municipiul Suceava și a depus la ATM suma de 2.500 lei.

Reclama

Pe 11 decembrie, la solicitarea telefonică a unei alte persoane ce s-a recomandat reprezentant al Romgaz, bărbatul și-a deschis cont bancar separat, în cursul aceleiași zile fiind contactat telefonic de aceeași persoană ce i-a solicitat deschiderea contului și permițând accesul acesteia la telefon, prin aplicația informatică Any Desk, care permite control de la distanță, potrivit Monitorul de Suceava.

Pe 14 decembrie 2023, cu ocazia deplasării la sucursala bancară unde și-a deschis contul, omul din Vadu Moldovei a aflat faptul că pe 11 decembrie 2023 a solicitat un credit în valoare de 37.800 lei.

Conform extrasului de cont, în contul persoanei vătămate a fost virată la data de 11.12.2023 suma de 37.800 lei, la aceeași dată fiind și transferată aceeași sumă către alt cont.

Reclama

Păgubitul a povestit că persoana care l-a contactat și s-a recomandat a fi reprezentant al Romgaz i-a solicitat să efectueaze mai multe acțiuni, respectiv fotografierea cărții de identitate și o fotografie de tip selfie, în timp ce aceasta prin intermediul aplicației informatice efectua diferite acțiuni în telefonul persoanei vătămate.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Cum se pune în practică o fraudă cu investiții?

Polițiștii suceveni au explicat că prin intermediul unor reclame și anunțuri promovate pe rețelele de socializare referitoare la servicii de investiții financiare, în care se folosește imaginea unor companii cunoscute listate la bursă sau false mărturii ale unor celebrități pentru a-i atrage pe oameni să investească în escrocheriile lor.

Reclama

Se promit câștiguri imediate foarte mari prin ”cumpărarea de acțiuni” care vor ”genera dividende” de zeci de mii de lei ”direct pe cardul” utilizatorilor. În astfel de cazuri, atacatorii se folosesc de link-uri malițioase cu ajutorul cărora încearcă să obțină date personale și financiare de la utilizatori.

Victimele furnizează date de contact pe formularele puse la dispoziție în acele reclame. Ulterior sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care, după discuții repetate, reușesc, de obicei, să convingă victimele să se înscrie pe diferite platforme de investiții online.

Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, este mai mult decât posibil să fie o fraudă.

Reclama

”Insistăm tocmai pentru a preveni victimizarea persoanelor și în acest sens reamintim că educația financiară este primordială pentru protecție în cazul investițiilor financiare”, spun polițiștii suceveni.

Sursa: StirilePROTV


 

Reclama
Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Spaga de 9.000 de euro in Politia Capitalei pentru cateva favoruri

Publicat cu

pe

Un polițist de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv București a fost reținut de procurori, fiind acuzat că ar fi primit mită peste 9.000 de euro de la un bărbat arestat preventiv, în schimbul mai multor favoruri. Banii ar fi fost primiți în tranșe de la deținut sau iubita acestuia, pe o perioadă de un an și jumătate.

Conform Parchetului Tribunalului București, polițistul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată.

Procurorii spun că în perioada mai 2022 – decembrie 2023 bărbatul, în calitate de agent de poliție la Poliția Capitalei – Serviciul de Reținere și Arestare Preventivă, a cerut și primit, în mai multe rânduri, de la un bărbat arestat preventiv sume de bani cuprinse între 500 și 3.600 de euro. În total, el a cerut suma de 9.600 de euro, din care a primit 9.200 de euro, banii fiind dați direct de către bărbatul aflat în arest, care este și denunțătorul, sau prin intermediul prietenei acestuia.

Polițistul a fost prins în flagrant joi, în timp ce primea 300 de euro de la deținutul respectiv.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor polițistul i-a permis celui aflat în arest să primească pachete care să depășească limita de greutate impusă de regulament, l-a pontat suplimentar pentru muncaa din arest̆, i-a permis să părăsească centrul fără documentația necesară în acest sens, i-a cumpărat produse alimentare și băuturi alcoolice sau a facilitat mutarea unor deținuți în alte celule.

Polițistul ar fi primit în continuare mită de la bărbatul respectiv și după plasarea acestuia în arest la domiciliu, în octombrie-noiembrie 2023, ca „recompensă pentru avantajele acordate”.

Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

O vară întreagă de promisiuni deșarte: Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără căldură și apă caldă!

Publicat cu

pe

Mai multe zone din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, în care locuiesc zeci de mii de oameni, au rămas, marți seara, fără apă caldă și căldură, din cauza unei avarii. Termoenergetica a transmis că avaria nu se va remedia mai devreme de noaptea de joi spre vineri. Potrivit prognozelor meteo, termometrele nu vor arăta mai mult de 6 grade Celsius în cursul zilei de miercuri.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) SA anunţă, marți, că din cauza unei avarii produse în cursul acestei după-amiezi pe Magistrala III Sud, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată în zonele: Mihai Bravu, Mașina de Pâine, Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni și Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei.

De asemenea, avaria afectează și vor funcționa sub parametrii normali zone din Sectorul 3 (Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu și Lucrețiu Pătrășcanu).

„Se vor efectua manevrele de trecere a alimentării punctelor termice din Șoseaua Ștefan Cel Mare, între Calea Floreasca și Piața Obor, pe CTE Grozăvești. Avaria s-a produs pe conducta Magistralei III Sud, la intersecția străzii Drumețului cu Calea Vitan. Au fost începute în regim de urgență lucrările de golire a conductei, de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei”, informează Termoenergetica.

Termenul estimat pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării agentului termic este joi, ora 23.30.

Marți după-amiază au fost terminate lucrările de reparații pe Magistrala 1 Sud și a început încărcarea conductelor cu apă, urmând ca funcționarea pentru zonele afectate să fie reluată miercuri dimineață.

Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei6 zile in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politica6 zile in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transport7 zile in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 1o săptămână in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport3 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare