Un bucurestean de 22 de ani a fost inclus in topul celor mai INTELIGENTI oameni din Europa!

Un tânăr foarte inteligent a ales să se întoarcă în România pentru a-și continua cercetările. Este vorba de Cornel Amariei, 22 de ani din București, care a fost inclus de revista Forbes lista scurtă a celor mai promițători tineri din Europa.
Tânărul s-a mutat în Sibiu de câteva luni, după mai bine de trei ani petrecuți în Germania, scrie turnulsfatului.ro și preluat de libertatea.ro.
La cei 22 de ani el are un CV mai bogat decât multe persoane care sunt aproape de pensionare. Lucrează de la 16 ani, dar la 13 ani construise deja primul robot, iar când era în clasa a IX-a a primit medalia de aur la Olimpiada Internațională de Proiecte Informatice din Turkmenistan pentru un alt robot creat de el.
Până la 19 ani, scrie sursa citată, își trecuse deja în CV colaborări cu Apple (dezvoltator de software) sau Airbus (pentru o ideea care consta în generarea energiei electrice a unui avion din diferența dintre temperatura internă a motorului și cea din exterior, facându-l mai eficient).
Astfel, după ce a terminat liceul, deşi a fost admis la Massachusetts Institute of Technology din SUA, a preferat să studieze în Europa, la Jacobs University din Bremen. Nu fusese până anul trecut la Sibiu, dar acum locuieşte în central oraşului, fiind angajat al companiei Continental, unde conduce mai multe proiecte de cercetare și inovație.
În paralel, Cornel Amariei lucrează, mai scrie sursa citată, la o invenție denumită generic ”Lumen”, un proiect ce folosește tehnologia de scanat 3D și o serie de senzori cu vibrație ce pot ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să ”vadă” din nou.

<

”Am locuit în Germania aproape patru ani și Sibiul mi s-a părut orașul cel mai apropiat de mediul în care am trăit. Mi se pare un oraș foarte atipic pentru România, cel puțin în partea de dincolo de Carpați, unde am trăit eu.
Sincer să fiu, deși am călătorit foarte mult în lume, în Sibiu nu fusesem și am rămas uimit, nu-mi venea să cred că sunt în România. M-a impresionat liniștea, în primul rând. Când am venit vorbeam la telefon, cred că în fața hotelului Continental-Forum, și discutam cu amicii că nu-mi venea să cred că în jurul meu sunt români care pot să vorbească încet și civilizat.
Asta chiar m-a impresionat. Pot să adaug curățenia, dar numai în centrul istoric”, a declarat Cornel pentru Turnul Sfatului.

Cornel a depus nu mai puțin de 16 aplicații pentru brevete de invenție pe numele lui, în ultima lună. Și multe altele așteaptă.

”Am trecut de 20 de aplicări pentru brevete de invenție. Din care 16 au fost numai în ultima lună, în Continental Sibiu. Compania are un sistem de patentare suportat de ei și prin acest sistem am aplicat și eu în ultimele trei sau patru săptămâni. Urmează destul de multe alte aplicații”, explică tânărul inventator.