Comorile Egiptului
Uite cine vrea bani sa pazeasca metroul: Pensionari ajunsi la 80 de ani, evazionisti, traficanți de droguri… – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bani

Uite cine vrea bani sa pazeasca metroul: Pensionari ajunsi la 80 de ani, evazionisti, traficanți de droguri…

Contractul Metrorex pentru asigurarea pazei in subteran pe urmatorii patru ani a starnit interesul unor firme cel putin dubioase din Bucuresti. Concret, 11 firme au depus patru oferte pentru a câștiga contractul de pază la metroul, licitatia fiind insa fost suspendată din cauza mai multor nereguli descoperite.

Una este depusă de firmele Senzor Guard Security și Sicuro Invest și gravitează în jurul fostului patron de la Scorseze, Nicolae Lucian Mursez, arestat  în 2014 pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 8 milioane de euro.

O altă asociere de firme care vor să asigure paza metrourilor este formată din Nei Divizia de Securitate patronată de Mihai Neicu arestat în 2015 pentru o evaziune fiscală de 7 milioane de euro și implicat în dosarul penal al ginerelui lui Vasile Blaga. Pentru a depune ofertă la Metrorex, asocierea lui Neicu este formată din nu mai puțin de cinci firme, printre care și una care se ocupă de servicii de curățenie.

Cea de-a treia asociere este condusă de Valahia Security Services, firma lui Liviu Târșea, la rândul său cercetat penal într-un dosar de evaziune fiscală de 3 milioane de euro. Deoarece firma lui Târșea nu putea să participe la un contract de așa de mare anvergură cu cifra de afaceri pe care a înregistrat-o în ultimii trei ani s-a asociat cu o firmă de construcții Darcons din județul Neamț.

A patra asociere aparține grupului de firme Tiger abonate la contracte pe bani publici și care au preluat în urmă cu trei ani firma Shelter a lui Alin Ionescu, la rândul său arestat preventiv în 2014 într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 25 de milioane de euro.

Cine ar vrea să mai păzească metroul

Unul dintre ofertanții de la Metrorex, în asoiația lui Mihai Neicu, este firma Akyle Security care a apărut pe piață anul trecut și a cărei participare la licitație alături de un titan al contractelor de achiziție publică era oarecum dubioasă.

Loading...

Misterul este relevat de asociații acestei firme. Conform stiripesurse.ro, printre ei se regăsește Constantin Pitcovici, un bărbat de aproape 80 de ani din București. Acesta este nimeni altul decât tatăl lui Petru Pitcovici fost comisar șef la Direcția Generală AntiCorupție, reținut anul trecut într-un dosar de trafic de stupefiante alături de celebrul interlop Dan Chioru.

De altfel, Petru Pitcovici așteaptă judecata dosarului său ca angajat al firmei la care asociat apare bătrânul său tată.

Pază asigurată de o firmă în faliment

Nei Guard SRL – Grup Est  Security SRL- Nitro Guard Security SRL cele trei firme care au câștigat ultimul contract de pază al metroului în 2015 au intat pe rând în faliment. Cu toate acestea, Metrorex lasă ultima falimentară, Nitro Guard Security să facă paza până la fimalul contractului, iunie 2017, ba chiar semnează și un contract de prelungire de două luni.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ultimele stiri

Sectorul 14 ore inainte

Tudorache i-ar fi cerut sefului de la ADP Sector 1 sa ia o pauza de spaga pana se ma linisteste DNA-ul!

Directorul general al Administratiei Domeniului Public sector 1, Alin Vieru, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, i-a spus unui...

Opinii5 ore inainte

Reclama de la metroul din Bucuresti care l-a iritat pe Raed Arafat! ”Nu mai promovati aceste aparate ale mortii…”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a criticat dur pe Facebook ţigările electronice, după ce a văzut o...

Sectorul 27 ore inainte

Decizie inteleasa doar de viceprimarul liberal de la Sectorul 2! Interzice oficial parcarea pe strazi, o zi pe luna!

De la 1 iulie, pe străzile şi bulevardele Sectorului 2 nu se va mai putea parca lângă trotuare, cel puţin...

Bucuresti8 ore inainte

Ieri a fost duminica, dar astazi Gabriela Firea a convocat de urgenta comandamentul de iarna!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat un Comandament de Urgență la Primăria Capitalei și a ținut să avertizeze...

Bani9 ore inainte

Asistent manager prins in flagrant in timp ce fura 90.000 de lei din casieria companiei

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins duminica în flagrant un tânăr, în vârstă de...

Sectorul 110 ore inainte

Talharie ca-n Vestul Salbatic in Sectorul 1: Atacat intr-o benzinarie, un barbat a ramas fara masina!

Duminică, 18 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi bărbaţi, în vârstă de...

Share Page

Close