Trei turisti englezi, zapaciti de caldura din autobuzele Bucurestiului, au fost amendati zilele trecute pentru ca nu au compostat corect biletele de calatorie, desi era clar ca fusesera de buna credinta si cumparasera card de calatorie.
Pe Facebook, Adrian Mihaltianu a scris: „În toate marile orașe riști să fii jefuit ca turist. Fie de hoții de buzunare, fie de vânzătorii de suveniruri sau de unii patroni de restaurante cu vad. Dar nu mi-a fost dat să văd până acum în Europa un oraș în care te jefuiesc autoritățile.

<

Două controloare RATB amendau trei turiști britanici morți de cald, prin metoda “n-ați taxat pentru toată lumea.” Ăia explicau că ei au dat cu cardul de trei ori, astea, vehemente, că n-au apăsat pe butonul 2 (nu există instrucțiuni în engleză, doar în română) și că nu s-a marcat trecerea. Gălăgie. Un polițist mustăcea în timp ce-și nota numele nefericiților (de ce?). Încă un pericol public amendat!

Le-am explicat turiștilor că așa e metoda de jaf în România, cu legea în față. S-au enervat tot controloarele, pentru că rupeau și ele engleză. Au învățat pe de rost ce trebuie să spună ca să marce banul. Le-am mai zis câteva și lor, în română. Polițistul se făcea că plouă.
Turiștii arătau epuizați și enervați: ei plătiseră, iar acum erau amendați cu poliția de față fără a avea altă vină decât cea de a nu ști limba română.

Sper să nu mai facă greșeala de a călca în orașul ăsta de hoți. E vina lor, la urma-urmei. Ce-au căutat aici?!”
Sursa: euro24-romania.info

Transparenta face diferenta