Turista din Germania TINUTA fortat noua ore pe Otopeni! ”Nu sunt o infractoare, lasati-ma sa plec!”

0
803
O turista in varsta de 21 de ani din Germania, care a venit in vizita in Romania, sustine ca a fost oprita noua ore in Aeroportul Otopeni, pentru ca nu avea, pe langa pasaport, inclusiv si buletinul, desi calatorise in alte tari in aceleasi conditii.
Tanara in varsta de 21 de ani din Germania a plecat, impreuna cu sora ei mai mare, de 23 de ani, in vacanta in Ibiza, transmite Mediafax.
De acolo, fetele au venit in Romania, dupa o escala la Barcelona.
Vineri dupa-amiaza, cele doua surori au ajuns in aeroportul Otopeni din Bucuresti, unde Eva Alkadri sustine ca a fost retinuta pe motiv ca nu are documentele in regula.
„Trebuia sa ajungem in Romania, unde urma sa ne petrecem cateva zile cu prietenii. In Bucuresti am intampinat probleme. Sora mea a fost oprita in aeroport. I s-a spus ca nu are buletinul la ea si nu poate inainta. Asa ceva nu ni s-a mai intamplat. Avem pasaport european. Am calatorit cu el peste tot. Asa am si plecat din Germania spre Ibiza. Am ajuns apoi in Barcelona, de unde am plecat in aceleasi conditii spre Romania. Eu am avut noroc ca am avut buletinul la mine, altfel pateam la fel. Sora mea a prezentat, pe langa pasaport, care este in regula, si o copie a buletinului. Nu a fost luata in considerare”, a declarat, pentru Mediafax, Midia, sora cea mare.
Abia dupa 9 ore turista a fost lasata sa plece.
„Noua ore, atat am asteptat sa-mi revad sora retinuta de cei de la aeroport. Nici macar nu mi-au permis sa stau cu ea cat timp a fost acolo. Au lasat-o sa plece sambata la ora 00.30, abia dupa ce i-a sosit buletinul. O sa vorbim cu un avocat. Nu poate ramane totul asa”, a spus Midia.
La randul ei, Eva a declarat pentru Mediafax ca nu s-a gandit ca va trai asa ceva.
„Nu sunt o infractoare. Nici nu stiu ce am facut in aceste noua ore. Sunt cu nervii intinsi la maxim. Au vrut neaparat buletinul, desi aveam pasaportul. Nu inteleg cum de pana aici nu m-a intrebat nimeni daca am si buletin si pasaport. Nu sunt aceleasi reguli? Ne-au stricat vacanta!”, a spus Eva Alkardi.
Reprezentantii Biroului de Informatii din cadrul Politiei de Frontiera au declarat, sambata, pentru Mediafax ca la frontiera sunt optiti doar cetatenii UE care nu au documentele in regula, cartea de identitate sau pasaportul.