Intra in contact cu noi

Sectorul 1

Tudorache, Sector 1: De luni, nu mai ducem gunoiul la groapa de gunoi de la Chiajna!

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat, astăzi, în exclusivitate pentru București FM, că dorește că, de luni, gunoiul din Sectorul 1 să nu mai fie dus la Depozitul Municipal de Deșeuri de la Chiajna-Rudeni.
Daniel Tudorache a spus că, luni, va avea o întâlnire cu reprezentanții operatorului de salubritate din Sectorul 1, Romprest, precum și cu reprezentanții unei companii care se ocupă de selectarea deșeurilor Romweist, pentru a găsi soluțiile legale, astfel încât deșeurile colectate din Sectorul 1 să nu mai fie duse la groapa de gunoi de la Chiajna, operată de către compania Iridex.
”Primăria Sectorului 1 nu are contract direct cu Iridex, ci doar cu operatorul de salubritate Romprest. Dar, dorim să identificăm soluțiile legale, pentru că, de luni, gunoiul din sector să nu mai fie dus la Iridex. Astfel, nu va mai exista motivul pentru prelungirea contractului dintre Primăria Capitalei și Iridex”, a declarat Tudorache pentru București FM.
Anunțul edilului din Banu Manta vine în contextul în care, pe 11 martie a expirat contractul de concesiuine pe 20 de ani dintre Primăria Capitalei și operatorul gropii de gunoi de la Chiajna, iar pe 24 martie expiră și concesiunea de la Chiajna către Municipiul București a celor 16,5 hectare pe care se află celulele C1-C5 ale gropii de gunoi, astăzi închise definitiv.
În context, trebuie reamintit și faptul că, încă din 2016, primarul Daniel Tudorache duce o campanie susținută pentru închiderea gropii de gunoi de la Chiajna. De curând, Tudorache a dat un răspuns ferm negativ unei adrese de la Primăria Capitalei prin care Autoritatea Locală a Sectorului 1 era întrebată dacă nu dorește prelungirea contractului cu Iridex, pentru depozitarea a încă 650 de mii de metri cubi de gunoi, pe celulele C6-C7 de la Chiajna.

Sectorul 1

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Publicat cu

pe

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai multe sufragii, urmată de candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, surpiza consituind-o avocatul Andrei Florin-Mircea de la Partidul Alternativa Dreaptă care s-ar clasa pe locul 3.

Cum era de așteptat, fiind abia început de campanie, iar cetățenii locuitori ai Sectorului 1 nefiind încă familiarizați cu cei care se luptă pentru fotoliul de primar, Clotilde Armand se află pe primul loc în preferințe cu un scor de 28%.

Clotilde Armand, actual primar al Sectorului 1 este susținută de Alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Reclama

Pe locul doi, potrivit sondajului Sociopol, s-ar clasa candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, cu 23%. Deși nu este încă cunoscut pentru oamenii din Sectorului 1, Tuță, care nu are prea multă experiență politică, se apropie destul de mult de Clotilde Armande care are notorietate prin pisma actualului mandat de primar. Mircea Andrei, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă, și ocupantul locului trei în sondaj este un new entry în competiția electorală din acest sector, dar are în spate experiență politică, spre deosebire de Tuță. Mircea Andrei este avocat si fost senator PDL și locuiește de mulți ani în Sectorul 1, unde a fost implicat activ în viața socială. Competiție stânsă în treiEste de monitorizat în perioada următoare evoluția acestui candidat, care transformă campania electorală într-o competiție în trei, la scor strîns, între Clotilde Armand, George Tuță și Mircea Andrei. Pe locul cinci, cu 10%, un alt vechi politician care încearcă revenirea: Liviu Negoiță de la PUSL. Negoiță care pe vremuri conducea în mod detașat competiția electorală în Sectorul 3, înainte să vină celălalt Negoiță – Robert – să-i tragă sectorul de sub picioare.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Publicat cu

pe

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp patru ani atat de primarul in functie Clotilde Armand cat si de partidele politice din Consiliul Local Sector 1 l-au determinat pe avocatul Andrei Florin-Mircea sa candideze la functia de primar pe listele partidului Alternativa Drepta (AD).

Sambata, 17 februarie, Partidul Alternativa Dreapta isi lanseaza candidatii pentru alegerile din 2024, iar pentru Primaria sectorului 1 este anuntat avocatul Andrei Florin-Mircea.

„Este de neinteles pentru orice om cu bun simt de ce partidele de la putere au predat Sectorul 1 in mainile celui mai incompetent primar, conform ultimelor cercetari sociologice. Cel mai important sector al Capitalei, sursa principala de venit pentru bugetul Capitalei, locul unde se regasesc cele mai importante institutii, obiective turistice si companii a fost abandonat din cauza calculelor meschine de partid si a intereselor personale.

Reclama

Sectorul 1 are de acum o alternativa reala, pentru ca astazi, Sectorul 1 nu are primar, ci un functionar platit din bani publici, alaturi de cohorta de consilieri pe care nu-i stie nimeni, care a ingropat sectorul in gunoi, l-a umplut de sobolani, i-a blocat dezvoltarea si l-a transformat, din Perla Capitalei, in groapa de gunoi a Capitalei”, a declarat fostul senator Andrei Florin-Mircea.

Cariera profesionala a candidatului AD a fost in principal in zona magistraturii activand in cadrul Tribunalului Bucuresti si absolvent al Inaltei Scoli de Magistratura, specializat in Drept International si Relatii Economice Internationale; cadru didactic Universitar; arbitru si Presedinte al Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Ilfov; Senator (2008-2012) si Secretar al Comisiei Juridice a Senatului. Avocat titular al Casei de Avocatura „Mircea Andrei si Asociatii”.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 1

Scandal în Primăria Sectorului 1: Primarul acuzat că vrea să dea ”mită electorală de 100 de milioane de euro”

Publicat cu

pe

Consilierii locali ai PNL susțin joi că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, intenţionează să dea mită de 100 de milioane de euro asociaţiilor de proprietari pentru schimbarea lifturilor şi că acest proiect nu are avizele necesare, conform Agerpres.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că acest proiect este „esenţial” pentru comunitatea acestei zone administrativ-teritoriale.

„Armand (…) astăzi vrea să dea o mită electorală de 100 de milioane de euro pentru asociaţiile care încearcă de foarte mulţi ani să schimbe lifturile vechi (…) În loc să facă licitaţie, în loc să meargă să ceară fonduri europene, pentru că se poate să ia fonduri, bani gratis europeni, doamna Armand vrea să ia bani de la proiecte votate şi bugete alocate şi să-i dea către aceste lifturi (…) Aş vrea însă să mai subliniez şi presiunea extraordinară pe care o pune doamna Armand pe preşedinţii şi administratorii de bloc, pentru că îi minte, le prezintă un adevăr nereal şi aceştia vor veni în faţa Consiliului să pună presiune pe noi”, a declarat consilierul local PNL Dinu Gheorghe, joi, într-o conferinţă de presă.

Viceprimarul liberal Ramona Porumb a atras atenţia că, pentru ca o asociaţie de proprietari să înlocuiască liftul, va trebui să adune de la proprietari aproximativ 50.000 de euro.

„Probabil vor face fiecare credite, se vor împrumuta, după care asociaţia îşi face lucrarea şi vine la Primărie, pentru ca primarul să deconteze lucrarea respectivă. Din experienţa proiectului cu tichetele anticriză (…) ne putem aştepta ca asociaţiile de proprietari să-şi facă lucrarea, să se împrumute, cum vă spuneam, de aproximativ 50.000 euro şi să se trezească la final că primarul Sectorului 1 decide, pentru că nu ştiu ce document lipseşte sau pur şi simplu, aşa, prin liberă decizie, că nu va deconta aceste sume către asociaţiile de proprietari”, a punctat viceprimarul Porumb.

Ea a semnalat că edilul Armand nu are niciun instrument prin care poate să măsoare cum a realizat asociaţia de proprietari achiziţia.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, joi, AGERPRES, autoritatea locală va deconta integral, de la bugetul local, lucrările realizate de asociaţiile de proprietari de înlocuire a lifturilor „vechi şi mari consumatoare de energie cu unele noi şi prietenoase cu mediul”. Sunt eligibile pentru a primi finanţare asociaţiile de proprietari care sunt constituite într-un imobil construit înainte de 2005, cu ascensor ce şi-a depăşit durata de viaţă; nu sunt în curs de dizolvare; nu au datorii către bugetul local sau cel de stat; nu sunt în insolvenţă sau faliment; nu au bunuri poprite, executate silit sau proceduri de recuperare de creanţe iniţiate împotriva lor.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare