Intra in contact cu noi

Sectorul 1

Primarul Dan Tudorache: "Susţin închiderea Gropii Iridex, care pune în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei"

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 1 intenţionează să depoziteze deşeurile din această zonă administrativă la Depozitul Ecologic Vidra

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, rămâne un aliat al cetăţenilor Sectorului 1, şi nu numai, în lupta acestora pentru închiderea Gropii de gunoi Iridex şi pentru asigurarea unui „Aer curat, Bun de respirat” în Capitală şi zonele limitrofe. Totodată, edilul a anunţat că, în prezent, cea mai bună opţiune pe care o au locuitorii Sectorului 1 este ca deşeurile din această zonă administrativă să fie depozitate la Depozitul Ecologic Vidra, în condiţiile în care Contractul nr.955/1999, încheiat, pe 20 de ani, între Municipiul Bucureşti şi S.C. Iridex Group Import Export S.R.L., expiră în data de 11 martie 2019, fără a avea clauză de prelungire.

Primarul Dan Tudorache a făcut aceste declaraţii la întâlnirea pe care a avut-o cu o serie de organizaţii neguvernamentale – Grupul de Iniţiativă Civică Bucureştii Noi, Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff, Asociaţia pentru Natură şi Protecţia Mediului şi Asociaţia 21% Oxigen- , precum şi cu deputaţi, consilieri generali şi consilieri locali din tot spectrul politic sau simpli cetăţeni.

Aceştia au protestat, în această dimineaţă, în parcarea din faţa Primăriei Sectorului 1, faţă de poluarea aerului din zona Capitalei şi a localităţilor din jurul Bucureştiului. Sub sloganul „Vrem AER CURAT, NU Hidrogen Sulfurat”, protestatarii au cerut insistent autorităţilor centrale şi locale să nu mai prelungească contractul cu Iridex pentru Groapa de Gunoi de la Rudeni.

„Doresc să-i asigur pe cetăţenii Sectorului 1 că au în continuare în mine şi în echipa mea un aliat în lupta lor împotriva otrăvirii aerului Bucureştiului de către Groapa de Gunoi Iridex. Am avut destulă răbdare, timp de mai bine de doi ani, pentru ca acest depozit de deşeuri să intre în legalitate şi să respecte normele de mediu. Este momentul să punem stop poluării, pentru ca sănătatea locuitorilor Capitalei să nu mai fie pusă în pericol. În condiţiile în care contractul dintre Municipiul Bucureşti şi Iridex expiră în martie, consider că cea mai bună soluţie pe care o avem în prezent este să depozităm deşeurile din Sectorul 1 la Depozitul Ecologic Vidra”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Acelaşi răspuns l-a dat Primăria Sectorului 1 şi la o adresă pe care a primit-o în data de 06.03.2019 din partea Primăriei Capitalei. Prin această adresă, Municipalitatea întreba Primăria Sectorului 1 dacă doreşte menţinerea în continuare în exploatare a depozitului de deşeuri administrat de Iridex sau dacă ia în calcul ca deşeurile din Sectorul 1 să fie depozitate la cel din Vidra, administrat de S.C.ECO SUD S.A, aflat în relaţii contractuale cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Răspunsul Primăriei Sectorului 1 la această adresă a fost unul clar şi fără echivoc, ţinând cont de voinţa cetăţenilor Sectorului 1, şi nu numai, care, în număr de peste 45.000, au semnat în cadrul campaniei „Aer Curat, Bun de respirat”, pentru închiderea depozitului de deşeuri administrat de Iridex, care „otrăveşte” aerul din Nordul Capitalei.

„Ţinând cont de disponibilitatea legală de a elimina deşeurile din Sectorul 1 la depozitul
Ecologic Vidra, care deserveşte Municipiul Bucureşti, potrivit contractului nr.22268/1999 dintre Primăria Municipiului Bucureşti şi S.C.ECO SUD S.A., considerăm că aceasta este cea mai bună opţiune pentru locuitorii Sectorului 1”, se arată în răspunsul formulat de Primăria Sectorului 1 la adresa Primăriei Capitalei. Depozitul de la Vidra are capacitate disponibilă de 11.900.000 metri cubi şi, conform declaraţiilor ECO SUD, poate primi deşeurile Municipiului Bucureşti până în 2045.


Menţionăm că Groapa de Gunoi Iridex are capacitatea de stocare a deşeurilor depăşită, poluează cu gaze toxice, dintre care cel mai des menţionat de cetăţeni este hidrogenul sulfurat, aflat în compoziţia gazului de depozit provenit din fermentaţia deşeurilor.

În plus, Autorizaţia de Mediu emisă pentru Groapa de Gunoi Iridex este ilegală, pentru că administratorii acesteia nu au prevăzut un Fond pentru închidere şi post închidere, în conformitate cu legislaţia în vigoare, dar şi din cauza multor altor încălcări ale legislaţiei europene în materia depozitării deşeurilor preluată în legislaţia română prin Hotărârea Guvernului nr. 349/2009.

Sectorul 1

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Publicat cu

pe

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai multe sufragii, urmată de candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, surpiza consituind-o avocatul Andrei Florin-Mircea de la Partidul Alternativa Dreaptă care s-ar clasa pe locul 3.

Cum era de așteptat, fiind abia început de campanie, iar cetățenii locuitori ai Sectorului 1 nefiind încă familiarizați cu cei care se luptă pentru fotoliul de primar, Clotilde Armand se află pe primul loc în preferințe cu un scor de 28%.

Clotilde Armand, actual primar al Sectorului 1 este susținută de Alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Reclama

Pe locul doi, potrivit sondajului Sociopol, s-ar clasa candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, cu 23%. Deși nu este încă cunoscut pentru oamenii din Sectorului 1, Tuță, care nu are prea multă experiență politică, se apropie destul de mult de Clotilde Armande care are notorietate prin pisma actualului mandat de primar. Mircea Andrei, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă, și ocupantul locului trei în sondaj este un new entry în competiția electorală din acest sector, dar are în spate experiență politică, spre deosebire de Tuță. Mircea Andrei este avocat si fost senator PDL și locuiește de mulți ani în Sectorul 1, unde a fost implicat activ în viața socială. Competiție stânsă în treiEste de monitorizat în perioada următoare evoluția acestui candidat, care transformă campania electorală într-o competiție în trei, la scor strîns, între Clotilde Armand, George Tuță și Mircea Andrei. Pe locul cinci, cu 10%, un alt vechi politician care încearcă revenirea: Liviu Negoiță de la PUSL. Negoiță care pe vremuri conducea în mod detașat competiția electorală în Sectorul 3, înainte să vină celălalt Negoiță – Robert – să-i tragă sectorul de sub picioare.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Publicat cu

pe

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp patru ani atat de primarul in functie Clotilde Armand cat si de partidele politice din Consiliul Local Sector 1 l-au determinat pe avocatul Andrei Florin-Mircea sa candideze la functia de primar pe listele partidului Alternativa Drepta (AD).

Sambata, 17 februarie, Partidul Alternativa Dreapta isi lanseaza candidatii pentru alegerile din 2024, iar pentru Primaria sectorului 1 este anuntat avocatul Andrei Florin-Mircea.

„Este de neinteles pentru orice om cu bun simt de ce partidele de la putere au predat Sectorul 1 in mainile celui mai incompetent primar, conform ultimelor cercetari sociologice. Cel mai important sector al Capitalei, sursa principala de venit pentru bugetul Capitalei, locul unde se regasesc cele mai importante institutii, obiective turistice si companii a fost abandonat din cauza calculelor meschine de partid si a intereselor personale.

Reclama

Sectorul 1 are de acum o alternativa reala, pentru ca astazi, Sectorul 1 nu are primar, ci un functionar platit din bani publici, alaturi de cohorta de consilieri pe care nu-i stie nimeni, care a ingropat sectorul in gunoi, l-a umplut de sobolani, i-a blocat dezvoltarea si l-a transformat, din Perla Capitalei, in groapa de gunoi a Capitalei”, a declarat fostul senator Andrei Florin-Mircea.

Cariera profesionala a candidatului AD a fost in principal in zona magistraturii activand in cadrul Tribunalului Bucuresti si absolvent al Inaltei Scoli de Magistratura, specializat in Drept International si Relatii Economice Internationale; cadru didactic Universitar; arbitru si Presedinte al Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Ilfov; Senator (2008-2012) si Secretar al Comisiei Juridice a Senatului. Avocat titular al Casei de Avocatura „Mircea Andrei si Asociatii”.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 1

Scandal în Primăria Sectorului 1: Primarul acuzat că vrea să dea ”mită electorală de 100 de milioane de euro”

Publicat cu

pe

Consilierii locali ai PNL susțin joi că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, intenţionează să dea mită de 100 de milioane de euro asociaţiilor de proprietari pentru schimbarea lifturilor şi că acest proiect nu are avizele necesare, conform Agerpres.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că acest proiect este „esenţial” pentru comunitatea acestei zone administrativ-teritoriale.

„Armand (…) astăzi vrea să dea o mită electorală de 100 de milioane de euro pentru asociaţiile care încearcă de foarte mulţi ani să schimbe lifturile vechi (…) În loc să facă licitaţie, în loc să meargă să ceară fonduri europene, pentru că se poate să ia fonduri, bani gratis europeni, doamna Armand vrea să ia bani de la proiecte votate şi bugete alocate şi să-i dea către aceste lifturi (…) Aş vrea însă să mai subliniez şi presiunea extraordinară pe care o pune doamna Armand pe preşedinţii şi administratorii de bloc, pentru că îi minte, le prezintă un adevăr nereal şi aceştia vor veni în faţa Consiliului să pună presiune pe noi”, a declarat consilierul local PNL Dinu Gheorghe, joi, într-o conferinţă de presă.

Viceprimarul liberal Ramona Porumb a atras atenţia că, pentru ca o asociaţie de proprietari să înlocuiască liftul, va trebui să adune de la proprietari aproximativ 50.000 de euro.

„Probabil vor face fiecare credite, se vor împrumuta, după care asociaţia îşi face lucrarea şi vine la Primărie, pentru ca primarul să deconteze lucrarea respectivă. Din experienţa proiectului cu tichetele anticriză (…) ne putem aştepta ca asociaţiile de proprietari să-şi facă lucrarea, să se împrumute, cum vă spuneam, de aproximativ 50.000 euro şi să se trezească la final că primarul Sectorului 1 decide, pentru că nu ştiu ce document lipseşte sau pur şi simplu, aşa, prin liberă decizie, că nu va deconta aceste sume către asociaţiile de proprietari”, a punctat viceprimarul Porumb.

Ea a semnalat că edilul Armand nu are niciun instrument prin care poate să măsoare cum a realizat asociaţia de proprietari achiziţia.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, joi, AGERPRES, autoritatea locală va deconta integral, de la bugetul local, lucrările realizate de asociaţiile de proprietari de înlocuire a lifturilor „vechi şi mari consumatoare de energie cu unele noi şi prietenoase cu mediul”. Sunt eligibile pentru a primi finanţare asociaţiile de proprietari care sunt constituite într-un imobil construit înainte de 2005, cu ascensor ce şi-a depăşit durata de viaţă; nu sunt în curs de dizolvare; nu au datorii către bugetul local sau cel de stat; nu sunt în insolvenţă sau faliment; nu au bunuri poprite, executate silit sau proceduri de recuperare de creanţe iniţiate împotriva lor.

Continua sa citesti
Reclama
Bani3 zile in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei3 zile in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Banio săptămână in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucurestio săptămână in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica2 săptămâni in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare