Intra in contact cu noi

Politica

Tudor-Tim Ionescu, consilier general in Bucuresti, se arata dezgustat ca oamenii din primarie ii fura proiectele si le atribuie Gabrielei Firea!

Publicat cu

pe

Consilier general ALDE in Bucuresti, Tudor-Tim Ionescu, se arata „dezgustat” intr-o postare pe facebook de faptul ca mai multe proiecte pe care le-a propus in Consiliul General al Municiupului Bucuresti au fost insusite de primarul Gabriela Firea.
Ionescu a publicat o scrisoare deschisa pe pagina sa de Facebook in care se fereste sa o acuze direct pe Firea ca i-a furat proiectele, insa ataca foarte dur biroul de presa al Primariei, care a anuntat ca proiectele sale apartin primarului Capitalei.

„Scrisoare deschisa catre Serviciul pentru relatia cu mass-media, al Primariei Municipiului Bucuresti, a unui consilier general #ALDE al Municipiului Bucuresti
#Pacat ca sunt nevoit sa fac apel la o astfel de scrisoare, dar sper sa ajunga si la dumneavoastra, stimate „#Serviciu pentru relatia cu #mass_media al Primariei Municipiului Bucuresti” care #dezinformezi bucurestenii.
Astazi, 30 august 2017, a avut loc sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti in care au fost votate #proiecte, atat la initiativa Consiliului General (unul sau mai multi consilieri generali), fie la initiativa primarului general.
Printre proiecte, unul privind combaterea si distrugerea #ambroziei pe teritoriul Municipiului Bucuresti si altul privind infiintarea si amenajarea unui #cimitir si a unui #hotel pentru caini si pisici, doua proiecte la care grupul ALDE a participat (ca sa nu zic initiat) in mod activ…asta NU E PACAT
Ceea ce este pacat, este ca primesc mesaje prin care mi se spune ca dezinformez cetatenii spunand ca proiectul cu ambrozia nu ar fi initiat de mine, ca asa scrie in comunicatul de presa de pe site-ul oficial al primariei… www.pmb.ro. Surprins, deschid comunicatul si citesc…
‘La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul de hotarare privind combaterea si distrugerea ambroziei pe teritoriul Municipiului Bucuresti. Proiectul a fost aprobat in unanimitate.’ Mai citesc o data, poate nu am vazut bine… acelasi lucru-l citesc insa… pacat !
Este pacat sa constat ca #Serviciul pentru relatia cu mass-media al Primariei Municipiului Bucuresti #neglijeaza si #sfideaza DIN NOU nu unul, ci mai multi consilieri generali. Am venit la dumneavoastra in birou, probabil deranjand activitati de studiere minutioasa a proiectelor de hotarare a #CGMB-ului, atunci cand, dupa o intalnire cu ONG-uri de #protectia #animalelor la care am participat si eu si consilieri a doamnei primar general, dar si un reprezentant al Serviciului pentru relatia cu mass-media, am citit un comunicat al dumneavoastra cu titlul: „#Consilierii Primarului General, Gabriela Firea, s-au intalnit astazi cu o reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor in care scrie “… pacat ca dumneavoastra nu stiti #diferenta intre un consilier personal al primarului general si un consilier general ales al bucurestenilor… pacat !
Stiti, stimate „Serviciu pentru relatia cu mass-media”, ce este de asemenea pacat?… ca nici macar dupa ce v-am atras atentia personal asupra acestei „#erori”… nici pana-n ziua de astazi nu ati modificat nici titlul nici continutul acestui comunicat trimis catre toata presa… pacat !
Aveti o #comanda sa neglijati Consiliul General al Municipiului Bucuresti? Sau este doar #incompetenta? Sau doar rea vointa? Sunteti #platiti din banul #public sa informati transparent si corect bucurestenii asupra aspectelor din activitatea de zi cu zi a PMB-ului. Nu o faceti … pacat !
Este necesar, stimate „Serviciu pentru relatia cu mass-media” sa initiez o #hotarare de Consiliu General prin care sa infiintam un birou de presa (serviciu pentru relatia cu mass-media) al Consiliului General? Sau sa initiez o hotarare de Consiliu General prin care dumneavoastra sa cititi proiectele votate inainte sa dati comunicate de presa? Poate asa veti vedea care proiecte sunt propuse de catre primarul general si care sunt propuse de catre consilierii generali…pacat !
Poate asa veti intelege ca proiectul privind combaterea si distrugerea ambroziei pe teritoriul Municipiului Bucuresti a fost depus de aproape 1 an (cat?, 1 an? Da, 1 an!) si a fost #blocat de #Directia de #Mediu a Municipiului Bucuresti (alt mare pacat al primariei, ca directori din primarie considera ca pot bloca initiativele consilierilor legitim alesi de bucuresteni) proiect initiat de catre mine, de grupul ALDE, la care au aderat si colegi din PSD pe care-i vedeti semnand expunerea de motive… credeti ca puteti intelege asta? Sau trebuie sa zic iar pacat?
Poate asa veti intelege ca atunci cand participa un consilier general la o discutie cu ONG-uri, este de bun simt sa mentionati acest lucru… nu de alta, dar acest consilier general a generat #Strategia pentru Protectia si Bunastarea Animalelor votata in #UNANIMITATE de Consiliul General, care prevedea infiintarea unui cimitir si incinerator pentru animale! Asta nu ati mai mentionat in comunicatul de presa, desi era scris in expunerea de motive a proiectului de hotarare…pacat!
Este greu sa fiti #transparenti pe banii publici pe care-i primiti? Vi se pare mult sa redati #corect informatia bucurestenilor? Nu stiu cine va face selectia a ceea ce transmiteti, nu e treaba mea…dar #insist sa o faceti corect!
Pentru ca stiu ca un drept la #replica este greu de obtinut (poate va trebuie un acord pentru asta), profit de #Facebook si de #Share_uri ca sa sper ca va ajunge si la dumneavoastra, stimate Serviciu pentru relatia cu mass-media al Primariei Municipiului Bucuresti, aceasta scrisoare si ca nu voi mai fi nevoit sa scriu pe viitor… pacat!”, arata Tudor Ionescu in mesajul transmis conducerii Primariei Bucuresti.

tim

Politica

București: liberalii din Consiliul General au preluat un proiect depus în bugetarea participativă – un parc freerun și parkour destinat tinerilor

Publicat cu

pe

Diana Mardarovici, liderul grupului PNL din Consiliul General al Primăriei București, a transmis că a fost preluat și extins un proiect depus în bugetarea participativă de către societatea civilă.

Acesta presupune realizarea unui parc freerun și parkour destinat tinerilor.

„Adolescenții pasionați de freerun și parkour vor avea un loc special amenajat pentru a-și practica activitatea. Cu echipamente omolagate și tartan special, sper ca acest mic spațiu de 500 de metri pătrați să fie folosit de cât mai mulți tineri bucureșteni!

Reclama

Un exemplu bun de colaborare între societatea civilă și Consiliul General”, precizează Diana Mardarovici.

Continua sa citesti

Politica

VIDEO-Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a inaugurat oficial Pasajul Doamna Ghica

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, viceprimari din București și reprezentanți ai companiei care au lucrat la Pasajul Doamna Ghica au inaugurat investiția joi dimineață, în ultima săptămână dinaintea începerii anului școlar 2022-2023.

Nicușor Dan a mulțumit celor implicați în construcția pasajului în special ”majorității din Consiliul Local PNL-USR-PMP, care au alocat bani până la urmă:

”Vreau să mulțumesc mai multor oameni și instituții care au făcut ca acest obiectiv să fie realizat și majorității din Consiliul Local PNL-USR-PMP, care au alocat bani până la urmă, primarului Sectorului 2 care a investit major, companiei care a realizat investiția”, a transmis Nicușor Dan.

Reclama

”E un calendar pe care l-am asumat acum un an și jumătate, l-am respectat. Când primăria este serioasă și plătește există în România firme serioase care se țin de cuvânt”.
”Pasajul e parte din alte lucrări de infrastructură pe care le facem (…) Suntem într-o fază avansată cu înnoirea flotei, 100 de autobuze electrice în plus față de cele 100 de tramvaie”.
”Toate pentru a încuraja oamenii să folosească transportul în comun”, a mai spus Nicușor Dan.

Viceprimarul general Horia Tomescu (USR) a mulțumit de asemenea ”colegilor USR, PNL, PMP” care au arătat că ”sunt o alianță funcțională, care poate să implementeze proiecte”.

”Unul dintre cele mai grele pasaje, lucrările s-au desfășurat în timp ce bucureștenii mergeau cu mașinile în intersecție, un pasaj cu una din cele mai mari deschideri din București. Este unul dintre cele mai grele pasaje construite în București. A fost realizat cu majoritatea de dreapta PNL-USR-PMP (…) Bucureștiul trebuie să redevină un oraș al oamenilor, are 1,8 milioane de mașini. Oamenii trebuie să meargă comod la serviciu, cu transport în comun. Mulțumesc, domnului primar general și îi adresez o rugăminte, să finalizăm studiul de fezabilitate pentru tramvai, ține și de dorința dumnealui. Sper să se realizeze cu o viteză cât mai mare”, a transmis Radu Mihaiu, primarului Sectorului 2.

Reclama

Viceprimarul general Stelian Bujduveanu (PNL) a vorbit de asemenea despre ”obiectivul care face parte din cele 10 proiecte PNL înaintate primarului general”.

Continua sa citesti

Politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1

Publicat cu

pe

​​Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, pentru infracțiunea de favorizarea unor persoane, dosarul fiind deschis după ce Agenția Națională de Integritate că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european vizând măsuri anticorupție și implementat în primărie. „Am deranjat niște interese, dar nu mă opresc”, a spus Clotilde Armand la ieșirea din sediul Parchetului.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat că Clotilde Armand este urmărită penal pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Clotilde Armand:

„1. suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.

2. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

3. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.

4. suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.

5. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.
Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 precizează că dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de către Agenția Națională de Integritate.

Continua sa citesti
Reclama
Bani17 ore in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 6o săptămână in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucurestio săptămână in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 6o săptămână in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 2o săptămână in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transporto săptămână in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: