Tudor Chirila a reactionat ferm dupa cenzura de la Teatrul Excelsior, aflat in subordinea Primariei lui Firea, si care a anulat un spectacol dupa ce a aflat ca vor fi difuzate si imagini din timpul protestelor din Piata Victoriei, scrie aktual24.ro.
„Doamna Gabriela Firea, felul in care intelegeti sa cenzurati orice tine de amintirea protestelor din ianuarie-februarie imi aduce aminte de tovarasa Suzana Gadea. Reflexele astea de cenzura ceausista n-o sa va duca nicaieri. Ar trebui sa le explicati subordonatilor dumneavoastra din conducerile institutiilor de spectacole ca inainte sa invoce argumentul penibil al „culturii depolitizate” ar trebui sa-si aminteasca ca ei sunt numiti politic si ca una din problemele institutiilor de spectacole din Romania este tocmai politizarea lor prin favorizarea si angajarea celor loiali sistemului.
Iar dumneavoastra ar trebui sa intelegeti ca protestele impotriva OUG 13 au fost un fenomen social, nu unul politic. Si aveti grija ca in ultima vreme teatrul angajat politic a luat amploare chiar in curtea ARCUB-ului, ceea ce e un lucru bun, pentru ca asta e unul din rolurile artei in ziua de azi. Dar atata vreme cat nu vizeaza in mod direct clica dumneavoastra de abonati la banii statului presupun ca nu va deranjeaza”, scrie pe Facebook Tudor Chirila.

Un spectacol organizat de publicatia „Decat o revista” (DOR) la teatrul Excelsior a fost anulat dupa ce conducerea teatrului a aflat ca vor fi difuzate si imagini din timpul protestelor din Piata Victoriei. Excelsior este in subordinea Primariei Bucuresti.

<
Transparenta face diferenta