După incidentul de joi de la Circul Globus, unde 11 animale au ars de vii într-un incendiu, a fost inițiată o petiție on-line prin care se cere interzicerea animalelor sălbatice în circuri. In scurt timp primarul Gabriela Firea s-a alaturat valului si a declarat ca va face si ea ceva. Desi prioritatile Bucurestiului in acest moment sunt cu totul altele, in mod evident.
Gabriela Firea anunta ca e decisă să se implice activ pentru a se da o lege care să pună capăt exploatării animalelor sălbatice în circuri. Olanda, de exemplu, țară UE, are o astfel de lege.

<

„Asa cum stii, sunt iubitoare de animale de ani buni de zile. Am fost cu baietii mei cei mici la circ si am revazut cu tristete ceea ce stiam deja: un spectacol in care nu poti sa te bucuri de niste animale chinuite prin dresaj. Am apreciat numerele de acrobatie si jongleriile. Subscriu initiativei tale. Si voi sustine un demers oficial in prima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti!”, a spus Gabriela Firea.

În sprijinul animalelor sălbatice exploatate în circuri s-a lansat şi o campanie pe internet, acolo unde mai mulţi iubitori de animale cer să se facă o lege specială pentru ca toate abuzurile să fie stopate.

Transparenta face diferenta