Acasă Sanatate Trei sectoare verzi, trei cu probleme: Cum incepe scoala in Bucuresti

Trei sectoare verzi, trei cu probleme: Cum incepe scoala in Bucuresti

Transparenta face diferenta

Anul școlar 2020 – 2021 ar putea începe după scenarii diferite în București, Capitala fiind împărțită, din punct de vedere epidemiologic, între scenariile galben și verde.

<

Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

Astfel, pentru începerea școlii potrivit scenariului verde cu toți copiii fizic la școală, sunt încadrate sectoarele 3, 4 și 5.

Pentru începerea școlii potrivit scenariului galben cu învățământul hibrid pentru elevii de gimnaziu și de liceu, sunt încadrate sectoarele 1, 2 și 6.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Descarcă AICIlista cu situația din toate localităților, publicată de Ministerul Sănătății