Transportatorii anunta ca reiau protestele si blocheaza iar Bucurestiul

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a anunțat că va relua protestele de stradă, joi, dacă Guvernul nu va promova Ordonanța de Urgență (OUG) pentru modificarea Legii taximetriei promisă în urmă cu două săptămâni.
„Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, potrivit unui comunicat de presă.
La protest vor participa transportatori cu autobuze, microbuze, autocare, taxi, aparținând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule.
În urmă cu două săptămâni, o delegaţie a COTAR s-a întâlnit la Ministerul Finanţelor, cu ministrul de resort, Eugen Teodorovici, şi cu ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, în urma protestului taximetriştilor, din Piaţa Victoriei.
„Am avut discuţii cu domnul ministru Teodorovici şi cu doamna ministru Rovana Plumb. S-a pus la punct ordonanţa de urgenţă pentru săptămâna viitoare, care se va da. Este singura dată când suntem puţin mai optimişti că se va da această ordonanţă săptămâna viitoare”, spunea atunci Ştefănescu.
Președintele COTAR cerea Guvernului să excludă falşii transportatori de pe drumurile României.
„Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER, Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”, spunea acesta.

<