Traian Basescu anchetat pentru ABUZ IN SERVICIU pentru perioada cand a fost primar al Capitalei! ”Hartuire maxima!”

Traian Basescu anchetat pentru ABUZ IN SERVICIU pentru perioada cand a fost primar al Capitalei! ”Hartuire maxima!”

Instanţa Supremă a dat undă verde pentru urmărirea penală a fostului preşedinte Traian Băsescu în dosarul “Flora”. Fostul preşedinte este acuzat de abuz de serviciu privind retrocedarea unui teren în valoare de 100 milioane euro, faptă săvârșită în perioada în care ocupa funcția de primar general al Capitalei.

Fostul preşedinte a declarat pentru Realitatea TV, imediat după deschiderea noului dosar, că este subiectul unei “hărţuiri maxime” după încheierea mandatului:

“S-au mai redeschis alte 8 dosare şi s-au finalizat cu NUP sau clasare, ce mai contează încă unul… Hărţuire maximă, după încheierea mandatului. Asta-i viaţa”, a spus Traian Băsescu.

Instanţa Supremă a decis redeschiderea dosarului “Flora”, în care fostul preşedinte este acuzat de abuz de serviciu în privinţa retrocedării unui teren în valoare de 100 milioane de euro din cartierul Dămăroaia.

Instanţa Supremă a admis cererea procurorilor de redeschidere a dosarului Flora, după ce Tribunalul București și-a declinat competența și a transmis solicitarea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Băsescu este acuzat de oamenii legii că ar fi retrocedat ilegal un teren de 40.000 de metri pătrați din Sectorul 1 al Bucureștiului, mai exact în zona Dămăroaia, către presupuși moștenitori ai fostei moșii Băneasa Dămăroaia.

Denunțul în acest caz a fost făcut de Cătălin Năstase, vicepreședinte al Uniunii Arabilor din România.

Ancheta penală în acest dosar a vizat mai mulți angajați ai Primăriei Municipiului București, însă, până în prezent, faptele s-au prescris. În cazul lui Traian Băsescu, însă, prescrierea nu s-a realizat întrucât ancheta a fost întreruptă de cele două mandate de președinte.

Share this post