Intra in contact cu noi

Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, desemnat ”Primarul anului 2023”: „Este cel mai prestigios premiu”

Publicat cu

pe

Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost desemnat primarul anului 2023 la Gala de excelenţă „Smart City Industry Awards”, organizată, joi, la Palatul Parlamentului, potrivit reprezentanţilor autorităţii locale.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au scris, pe Facebook, că în cadrul galei au fost premiate cele mai bune proiecte din administraţia locală şi centrală alese dintre cele 77 jurizate.

Reclama

Ciprian Ciucu a spus că în cei doi ani şi jumătate de când este primar a încercat împreună cu echipa lui să facă planificare bugetară şi strategică pe priorităţi, potrivit Agerpres.

„Este cel mai prestigios premiu, pe care anul trecut l-a primit un primar foarte merituos: Constantin Toma, edilul Buzăului. Sunt doi ani şi jumătate de când sunt primar, în care am încercat împreună cu echipa mea să facem planificare bugetară şi strategică pe priorităţi. Şi a fost tare greu pentru că nu ştiam când vor ajunge la maturitate, aşa că am dat drumul la toate. Fiecare proiect are viteza lui. În ediţia a-6 a am câştigat premiu cu aplicaţia #eSector6. Le mulţumesc foarte mult celor din echipa Primăriei Sectorului 6 şi sper să avem puterea să avem motoarele turate la maximum în continuare”, a spus primarul Ciprian Ciucu, după înmânarea premiului în cadrul galei.

Reclama

Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Publicat cu

pe

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6.

”La doar două zile de la inaugurarea Drumului Osiei din Militari, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, mai vine cu o veste bună privind infrastructura rutieră. Lucrările la Drumul Valea Largă intră în linie dreaptă și vor fi gata în aproximativ un an.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

Cum este și cum va arăta Drumul Valea Largă?
Măsoară aproape 1,5 km și face legătura între Prelungirea Ghencea și intersecția Bd. Timișoara – Valea Cascadelor.

Este o străpungere extrem de importantă atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru civilizarea zonei.

În prezent, este din pământ. Drumul Valea Largă va fi construit de la zero!

Drumul modernizat va avea o lățime de 34 de metri, fiind compus din:

4 benzi auto (două pe sens) de câte 3,5 metri fiecare. Partea carosabilă va avea lățimea totală de 14 metri;
Pe mijloc, între cele două sensuri de circulație, va fi un spațiu verde cu lățimea de 4,4 metri;
Două piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, cu lățimea de 2 metri fiecare;
Alt spațiu verde cu lățimea de 1,3 metri va delimita pistele de biciclete de partea carosabilă;
O a treia zonă de spațiu verde, cu lățimea de 1,2 metri, va delimita pistele pentru biciclete de trotuare;
2 trotuare de 3,1 metri fiecare, amplasate de o parte și de alta a arterei;
stații pentru transportul în comun;
sistem de iluminat și canale pentru preluarea apelor pluviale;
semaforizarea intersecției cu Bd. Timișoara.

”Am atribuit contractul mult așteptat. Tocmai ce am semnat documentele pentru execuția lucrărilor pentru drum. Imediat ce Apa Nova finalizează lucrările de apă-canal (sunt unele de mare amploare), urmează restul utilităților (gaze, electricitate, netcity etc.). Zic eu că, la vară, drumul va fi gata cu tot cu iluminat stradal, mobilier urban și 3.000 de arbori plantați”, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

Stadiul lucrărilor:

Primăria Sectorului 6 a transmis că a fost efectuat studiul de prefezabilitate și de fezabilitate, studiu de trafic, s-a obținut autorizația de construire, s-au făcut exproprieri în valoare de 34 de milioane de lei, au fost încheiate contracte pentru extindere/relocare rețele de termoficare, rețele ELCEN, lucrări de protejare a apeductelor Apa Nova.

”Mai e puțin până când vom putea circula civizilat pe acest drum. „Știți că nu mă las și când mă apuc de ceva, nu mă opresc până nu îl fac”, promite Ciprian Ciucu.

Continua sa citesti

Sectorul 6

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

Publicat cu

pe

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra bunuri și servicii pentru toate instituțiile subordonate, în mod transparent și la prețuri mai bune.

Consiliul Local al Sectorului 6 a votat săptămâna trecută atribuirea calității de UCA Serviciului de Achiziții Publice din cadrul primăriei.

Ce înseamnă acest lucru?

”Consiliul Local al Sectorului 6 are în subordine 8 instituții. Imaginați-vă că fiecare dintre ele, alături de Primărie, trebuie să se gospodărească, să facă achiziții publice: consumabile pentru școli, saltele pentru creșe, alimente pentru DGASPC, etc.

În mod normal, pentru aceste cheltuieli necesare se întrunesc comisii de evaluare, se derulează licitații, se monitorizează implementarea contractelor. Un efort imens de timp, dar și de bani.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

Prin înființarea unei singure entități, Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care să facă achiziții pentru toate cele nouă instituții, apar o serie de avantaje:

Se reduc costurile. Una este să-și cumpere fiecare instituție câte 100 de pixuri, de modele și prețuri diferite, și alta e ca o singură entitate să achiziționeze pentru ele 900 de pixuri. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât puterea de negociere este mai mare și prețul mai bun;
Uniformizarea/standardizarea gamei de produse și servicii este un alt avantaj;
Se câștigă timp și se diminuează riscul de contestații.

Primarul liberal Ciprian Ciucu a declarat: „UCA are foarte multe beneficii. În primul rând, prețurile sunt unitare, nu mai luăm pixuri fie cu 2 lei, fie cu 12 lei. E normal ca atunci când instituțiile nu se coordonează să apară discrepanțe și atunci te întrebi de ce unele produse au o anumită calitate, de ce prețurile diferă. Încurajez și alte primării de sector să implementeze unități centralizate locale de achiziții.”.

Unitățile de Achiziții Publice Centralizate la nivel local sunt utilizate frecvent în administrațiile naționale și locale din Uniunea Europeană de peste 15 ani.

În România, au început să fie înființate din 2021. Primele au fost la Timișoara, Sibiu și Harghita. Au urmat Cluj, Bihor și Brașov. UCA Sector 6 este a șaptea înființată la nivel național, singura din București și din jumătatea sudică a țării.

Primăria Sectorului 6 a participat încă din aprilie 2021 la competiția lansată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), în urma căreia a fost selectată pentru a beneficia de sprijin pentru implementarea conceptului de UCA.

În decembrie 2021, primarul Ciprian Ciucu a semnat un protocol de colaborare cu ANAP/BEI, având ca obiect oferirea de asistență în acest demers.

Continua sa citesti

Sectorul 6

Sectorul 6 a intrat în Alianța Orașelor Verzi. Documentul a fost semnat de primarul Ciprian Ciucu la Forumul Orașelor Verzi

Publicat cu

pe

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat documentul prin care Sectorul 6 face parte din Alianța Orașelor Verzi.

Documentul a fost semnat de edilul liberal al sectorului 6 la Forumul Orașelor Verzi (FOV), eveniment organizat la Brașov.

”Noi, în 6, am muncit mult pentru a avea 18 școli nZEB, dintre care 13 sunt în reabilitare, în alte cinci se învață de doi ani. În plus, 9 sunt ridicate de la zero, dintre care trei au fost finalizate pe parcursul acestui an.

Reclama

Toate sunt școli verzi: au panouri fotovoltaice, senzori de calitate a aerului și au devenit prosumatori;

Foste maidane, pline de gunoaie, leșuri, au fost transformate în spații verzi, locuri de promenadă, zone de relaxare. Vorbim despre nu mai puțin de 25 de hectare recuperate. 

Sute de ghene îngropate pentru care am obținut 130 de milioane de lei, din fonduri europene, cea mai mare sumă din istoria PS6. Sunt alte proiecte muncite care ne-au dus în această importantă alianță.”, a declarat liberalul Ciprian Ciucu.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani2 zile in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 62 săptămâni in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 62 săptămâni in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 22 săptămâni in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transport2 săptămâni in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: