Un băiat în vârstă de 14 ani a fost găsit, luni, înecat în Lacul Morii din Capitală, sora acestuia, în vârstă de 16 ani, fiind şi ea scosă din apă în stare de inconştienţă şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.
Salvatorii din cadrul SMURD Bucureşti au fost sesizaţi luni, în jurul orei 19.00, prin numărul de urgenţă 112, cu privire la faptul că trupul unui copil se află în Lacul Morii, posibil înecat, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov, citat de Mediafax.
Urmare a apelului, paramedicii SMURD ajunşi la faţa locului au reuşit să scoată din apă o tânără de 16 ani, pe care, după efectuarea manevrelor de resuscitare, au transportat-o la Spitalul Grigore Alexandrescu, conform declaraţiilor oficialilor ISU.
După ce fata a fost transportată la spital, echipele de salvatori s-au retras din zona Lacului Morii, dar au revenit în câteva minute, în urma unui nou apel la 112.
Scafandrii s-au întors şi au scos din apă un băiat de 14 ani. Acesta nu a fost resuscitat şi a fost declarat decedat de medicul SMURD, precizează sursele citate.
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

<