Intersecțiile din Capitala pun zilnic în pericol vieţile oamenilor. Potrivit Eurostat, România se află pe primul loc în Europa la numărul morţilor în urma accidentelor rutiere.
Pentru această statistică, vinovați par a fi nu doar șoferii grăbiți, ci și pietonii care traversează ilegal, informează B1 TV.
O ieşire în traficul din Capitală echivalează, mai ales la ore de vârf, cu o adevărată cursă cu obstacole, atât pentru trecători, cât şi pentru şoferi. Iar pericolul pândeşte la tot pasul.
Poliţiştii rutieri au întocmit un clasament cu cele mai periculoase intersecții din Capitală, unde au loc frecvent accidente rutiere cu pierderi de vieţi omeneşti, pe care poliţiştii le-au numit adevărate „zone negre”.

<

Eurostat: România, pe primul loc în Europa la numărul morţilor din accidente rutiere. Care sunt cele mai periculoase intersecții din Capitală


Oamenii legii spun că majoritatea accidentelor au loc din cauza șoferilor care nu acordă prioritate pietonilor sau vehiculelor, dar şi din cauza traversării neregulamentare. Mai grav este faptul că în majoritatea cazurilor au fost întregistrate peste opt victime, iar pentru unele dintre ele rănile au fost fatale.
Anul trecut, în România au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitori, o cifră mult mai mare față de media de 51,5 decese înregistrate la nivelul Uniunii Europene.
Astfel, România este țara cu cel mai mai mare număr de morți din cauza accidentelor.
INTERSECŢII PERICULOASE ÎN CAPITALĂ
Calea Moșilor – Strada Mihai Eminescu – Strada Traian: 7 accidente
Theodor Pallady – Jean Steriadi: 6 accidente
Nițu Vasile – Alexandru Obregia: 5 accidente
Străzile Alunișului – Șoimuș: 5 accidente
Bulevardul Poligrafiei-Strada Tipografilor: 5 tamponări
Bulevardul I.C Brătianu – Strada Ion Ghica – Biserica Colțea: 5 accidente

Transparenta face diferenta