Acasă Timp liber Top trei locuri frumoase si interesante din Bucuresti, dar putin stiute!

Top trei locuri frumoase si interesante din Bucuresti, dar putin stiute!

1132

Bucureştiul este un oraş plin de mistere, de locuri inedite cu poveşti incredibile, ieşite din comun. Îţi propunem astăzi să afli detalii despre trei locuri pe care merită să le vizitezi.
Casa Miţa Biciclista
Pe Strada Amzei, nr. 9, foarte aproape de Calea Victoriei, există o vilă cu un aer special şi o poveste pe măsură. Este casa în care a locuit celebra Miţa Biciclista, pe numele ei adevărat Maria Mihăescu – prima femeie care a avut curaj, la 1900, să iasă în pantaloni şi să pedaleze pe Calea Victoriei. Era una dintre cele mai .cool personaje mondene ale acelor ani.
casa coana mita
Avea o maşină decapotabilă, lua masa la Athenee Palace şi se întâlnea cu bărbaţi celebri, printre cuceririle ei numărându-se Octavian Goga şi regele Portugaliei. Casa, realizată de arhitectul N.C. Mihăiescu, ar fi primit-o, de altfel, de la unul dintre amanţii săi.
Monumentul din Chiajna
Fantome, mister, misticism, adrenalină! Dacă ai chef să vizitezi un loc cu adevărat ieşit din comun, mergi să vezi Cetatea Chiajna, o construcţie în stil neoclasic aflată la marginea cartierului Giuleşti-Sârbi. Aşezământul datează încă din 1774, de pe vremea lui Alexandru Vodă Ipsilanti. Atunci era considerată una dintre cele mai impozante clădiri. Din cauza arhitecturii, aceasta a devenit ţinta predilectă a turcilor, care au distrus-o în mai multe rânduri. Legenda spune că încă din faza construcţiei a avut de suferit, motiv pentru care s-a răspândit zvonul că ar fi blestemată.

Legenda a fost amplificată şi de moartea misterioasă, între zidurile ei, a mitropolitului Ţării Româneşti, Cozma. Clopotul bisericii ar fi fost aruncat în apele Dâmboviţei şi, după cum spune legenda, acesta se aude bătând în nopţile cu lună plină. Mai mult chiar, s-ar vedea umbre stranii în interiorul construcţiei. Aşa că, dacă vrei senzaţii tari, mergi să o vizitezi noaptea.
Casa Vernescu
Dacă tot suntem la capitolul mistere, ar trebui să vizitezi şi Casa Vernescu, unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice ale Bucureştiului. Aflată pe Calea Victoriei, Casa Vernescu ar adăposti fantomele celor care şi-au pierdut averile în vestitul cazino, la ruletă. Dincolo de faima nedorită, clădirea este una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti, conform site-ului momente.cool. Construită în 1820, în stilul eclectic, de către boierul Filip Lenş, casa te va uimi cu interioarele incredibile, refăcute de arhitectul Ion Mincu.

Vila şi-a căpătat numele actual în 1886, după ce a fost cumpărată şi restaurată de politicianul Gună Vernescu. În prezent, casa adăposteşte un restaurant de lux. Îţi garantăm o experienţă culinară de calitate. Sună şi fă o rezervare din timp, pentru că locul este foarte bine cotat.

<