Tolontan o face praf pe Firea: Manager de la Primaria lui Pandele, adus la Obregia! Firmele cu lucrari supraevaluate revin in forta!

Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal, tolo.ro, o ancheta in care arata ca daca Voluntariul se va declara principat autonom, Bucureștiul intră în criză. Pentru că managementul orașului este asigurat de elita din Voluntari. Dovada stau o serie de numiri foarte controversate ale cuplului Firea-Pandele.
Când Gabi Firea devine primar, ea importă de la soțul său, Florin Pandele, primarul din Voluntari, o sumedenie de competențe în urbanistică, management și sănătate.
În acest moment, Bucureștiul, orașul de care depinde 21% din PIB-ul României depinde la rându-i de o mână de capacități care au guvernat localitatea de 40.000 de locuitori condusă de Florin Pandele.
Aici, în Voluntari, câteva case în fond, pe câteva străzi, este grupată excelența.
Sănătatea bucureșteană are aceeași soartă. Vreme de 8 ani, spitalul de psihiatrie Obregia din Capitală a fost manageriat, cu o mână fermă și contracte ”supraevaluate și lucrări de negăsit” – esență din raportul Curții de Conturi, de către Monica Boer.

<

1miliard de lei au avut buget în 2016 spitalele administrate de Primăria București

La cumpărături, Monica Boer face pereche cu directorul de achiziții Elena Faur.
Alături de alte 19 spitale bucureștene, ”Obregia” e parte din coroana de nestemate a Primăriei, clinici care cheltuiesc anual peste 200 de milioane de euro.
În martie 2017, Gazeta publică o investigație despre situația de la cel mai mare spital de psihiatrie din țară.
Și unul dintre cele mai populate din Europa de Est. Printre firmele care au livrat produse sau servicii supraevaluate sau fictive se numără și Bi Euromconstruct SRL.
Obiectul contractului: ”reparații curente”.
Dacă relația lui Euromconstruct cu ”Obregia” s-ar traduce în  analize medicale, nici nu știi la ce specialitate medicală să ajungi mai repede!

  • S-au plătit lucrări care nu au putut fi dovedite.
  • Nu există devize.
  • Se descoperă duble decontări, în sensul în care printr-o achiziție se cumpărau bunuri care constituiau o parte a obiectului altui contract.

5,5milioane de lei a plătit spitalul condus de Monica Boer firmei Bi Euromconstruct în 2012-2014

În iarna lui 2016, Gabi Firea nu reacționează la ce îi reclamă în mod repetat angajații de la ”Obregia”.

Dar se mișcă, la începutul lui 2017, atunci când cazul devine public și nu îi mai prelungește contractul Monicăi Boer.
Între timp, DNA o saltă pe Elena Faur, șefa de achiziții, mâna dreaptă a Monicăi Boer.
Iar Firea îl numește manager pe Andrian Țîbîrnă, un medic care nu a fost angajat cu carte de muncă și nu a avut nici o experiență de conducere în vreun spital public din România!
De fapt, singura practică profesională a lui a fost aceea că a primit câteva gărzi la Spitalul Fundeni.
În schimb, Andrian Țîbîrnă lucrează la Direcția de Sănătate a Primăriei Voluntari, condusă de Florin Pandele.
Localitate unde are și casa.
Asta îl recomandă să preia spitalul ”Obregia”!
Nu e prima numire din ”zona Pandele” făcută de Gabriela Firea în sistemul medical din subordine.
De fapt, întrebarea se pune invers: e cineva care nu vine din anturajul lui Pandele și să fi fost angajat pe funcție importantă în structura medicală a Primăriei?
În iulie 2016, primarul general îl instalează pe Eduard Armeanu ca șef la ASSMB, inițialele instituției ce coordonează toate spitalele Primăriei.
Armeanu este membru PSD în Ilfov și mâna dreaptă a Speranței Clișeru, fostul city-manager al Voluntariului, ajunsă și ea om cheie în administrația Bucureștiului.
Speranța Clișeru e nu doar mâna dreaptă a primarului Firea, ci și responsabilă cu sănătatea pe Capitală.
Când devine public că Armeanu e incompatibil, primarul îl demite.
Alt caz.
Gabriel Butnariu, fost director al Administrației Spitalelor București, a fost consilier al primarului Pandele și acum este senator PSD..
Cum ziceam.
E doar o chestiune de timp.
Când, precum în Ayn Rand în ”Revolta lui Atlas”, toate aceste valori profesionale se vor retrage în Voluntari, Bucureștiul va sucomba. 
Vom deveni un oraș făă capacitățile sale de frunte.
Revenim la ”Obregia”.
Ce face Țîbîrnă, nou instalat la spital în locul lui Boer?
Managerul îl ia de mână pe patronul unei firme și-i explică felul în care poate câștiga contracte cu ”Obregia”.
Scurtul episodul Andrian Țîbîrnă – Mihai Nena (Team IT) este înregistrat audio, în câteva secunde, de către cineva din spital.
Țîbîrnă: Nu-i asta, deci eu nu fac cum a fost până acum, ca să mă înțelegi…
Nena: Am înțeles, da, nu…
Țîbîrnă: Deci. Te duci la Anca, cel mai bine. La ei, la achiziții. Cu contractul… (nu se înțelege) Lucrare acolo, lucrare acolo. Asta ce-i cu el? Prelungim pe încă o lună, Nu-i pe o lună, e pe două… Că noi din lună în lună o să prelungim până nu se anunță… Tu ești pe SEAP, te înscrii, câștigi…
Nena: Sunt pe SEAP…
Citeste mai multe pe tolo.ro