Comorile Egiptului
Tolontan: Banii scosi de Secureanu din Spitalul Malaxa au ajuns inclusiv la Patriarhul Daniel! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bani

Tolontan: Banii scosi de Secureanu din Spitalul Malaxa au ajuns inclusiv la Patriarhul Daniel!

Anchetele lui Cătălin Tolontan ajung până la Preasfinția Sa, Patriarhul Daniel. Potrivit jurnalistului, DNA strânge probe despre cum ajungeau banii furați din spitalul „Malaxa” la Fundația ”Omenia”, unde șeful BOR este președinte de onoare.

Fundația “Omenia”, organizație condusă de Minodora Ilie, funcționează de circa de 25 de ani. La sediul din Hotelul Phoenicia pot fi văzuți sistematic oameni cu nume cunsocute, de la fostul șef SIE Ioan Talpeș până la discretul patron milionar Mihai Mesner, cel cu 470 de excursii-șpagă pentru Secureanu.

„Se clatină bibelourile în sediul Fundației Internaționale Omenia, de la hotel Phoenicia.

Aici se adună, sistematic, Roza Vînturilor bestiarului românesc contemporan: de la fostul șef SIE Ioan Talpeș pînă la discretul patron milionar Mihai Mesner, cel cu 470 de excursii-șpagă pentru Secureanu.

Tot aici vin să ia binecuvîntare primarul sectorului 1 Dan Tudorache, se mai aude ceva cu Spitalul de Arși?, și omul de afaceri Mohamad Murad.

”90% dintre membri sînt masoni, dar asta nu l-a împiedicat pe însuși Patriarhul Daniel să se lase numit președinte de onoare!”, descrie cineva tabloul amețitor.

Galele Fundației Omenia dau vertij, ca Batman interpretînd muzică gregoriană, dar în spatele acestei aparențe caraghioase se petrec lucruri la care statul român a închis mereu ochii!

Cînd a fost arestat, Sorin Oprescu a invocat-o pe Minodora Ilie ca pe cea de la care urma să împrumute bani.

”Nimeni, pînă acum, nu a deranjat-o pe Minodora Ilie și pe cei din fundația ei, un loc prin definiție dedicat combinatoricii la cel mai înalt nivel”, spune o sursă a ziarului.

Dar, de această dată, DNA strînge probe. Potrivit surselor ziarului, la Fundație au ajuns o parte a banilor furați din ”Malaxa”.

Ei au fost aduși fie direct de Secureanu, fie de către oameni de afaceri care avea relații cu spitalul.

Un om din Malaxa descrie procurorilor relația dintre Florin Secureanu și Minodora Ilie ca una între capul plecat și sabia care nu-l taie!

Loading...

Deși a fost scos de pe siteul omenia.ro, Adrian Secureanu a fost rapid eliminat după ce ziarul i-a expus faptele, la finalul lui noiembrie 2016.

Dar numele lui a rămas în revistele fundației, alături de Preafericitul Daniel, Ioan Talpeș, Prințesa Lia ori Prințul Paul.

”O parte importantă a banilor scoși la negru din spital de Secureanu mergeau către Fundația Omenia”, le mărturisește el magistraților. Evazionate, taxele de sănătate ale românilor călătoreau cu Secureanu pe coridoarele puterii oculte de la hotel Phoenicia.

De ce? ”Ca să intervină pentru el ori de cîte ori e nevoie”.

Un exemplu? ”În 2010, Gheorghe Florea, de la Fulgerul Bragadiru, a primit lucrări grele de tot la Malaxa, la cererea expresă a lui Sorin Oprescu. Dar, la un moment dat, lanțul de iubire dintre Florea și Secureanu, amîndoi masoni și amîndoi curtenii lui Oprescu, s-a rupt. Secureanu n-a vrut să-i mai plătească lui Florea”.

Urmarea? ”Oprescu a pus ochii pe Secureanu și a vrut să-l zboare de la ”Malaxa”. Secureanu a aflat și s-a dus glonț la Minodora Ilie, la fundația Omenia. Minodora i-a chemat pe Oprescu și pe Secureanu și i-a împăcat”.

10 milioane de euro a plătit ”Malaxa” către firma lui Gheorghe Florea pentru reperații, plăți socotite în neregulă de către Curtea de Conturi.

E puțin probabil ca toate aceste istorii reale, întîmplate pe milioane de euro scoși din buzunarul bolnavilor români, să apară în ”Memoriile” generalului de brigadă Constantin Onișor.

De data asta poate le scriu magistrații.”, scrie Tolontan, pe Facebook.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ultimele stiri

Sectorul 14 ore inainte

Tudorache i-ar fi cerut sefului de la ADP Sector 1 sa ia o pauza de spaga pana se ma linisteste DNA-ul!

Directorul general al Administratiei Domeniului Public sector 1, Alin Vieru, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, i-a spus unui...

Opinii5 ore inainte

Reclama de la metroul din Bucuresti care l-a iritat pe Raed Arafat! ”Nu mai promovati aceste aparate ale mortii…”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a criticat dur pe Facebook ţigările electronice, după ce a văzut o...

Sectorul 27 ore inainte

Decizie inteleasa doar de viceprimarul liberal de la Sectorul 2! Interzice oficial parcarea pe strazi, o zi pe luna!

De la 1 iulie, pe străzile şi bulevardele Sectorului 2 nu se va mai putea parca lângă trotuare, cel puţin...

Bucuresti8 ore inainte

Ieri a fost duminica, dar astazi Gabriela Firea a convocat de urgenta comandamentul de iarna!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat un Comandament de Urgență la Primăria Capitalei și a ținut să avertizeze...

Bani9 ore inainte

Asistent manager prins in flagrant in timp ce fura 90.000 de lei din casieria companiei

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins duminica în flagrant un tânăr, în vârstă de...

Sectorul 110 ore inainte

Talharie ca-n Vestul Salbatic in Sectorul 1: Atacat intr-o benzinarie, un barbat a ramas fara masina!

Duminică, 18 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi bărbaţi, în vârstă de...

Share Page

Close