În vreme ce tara era in strada, la proteste impotriva PSD, Robert Negoita pregatea un tun urias in Sectorul 3. Imediat ce presa a aflat ca Negoita vrea sa arunce 170 de milioane de euro pe niste statuete si locuri de joaca, licitatia a fost anulata instant.
‘Catel 3D’, in gura caruia ‘va fi amplasat un os lung de 5,3 m lungime’, de care sa fie prinse lateral cate un modul oscilant de leagan; ‘dinosaur 3D’ in pozitie sezut mancand un hamburger’;  ‘crocodil 3D’ pe spatele caruia va fi realizat prin sculptura un tobogan. Acestea sunt doar cateva exemple de figurine solicitate in documentatia unei licitatii demarate luna trecuta de Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita (PSD), care vrea sa semneze un acord cadru pe 4 ani, in valoare de peste 175 milioane de euro. Interesant este ca produsele cerute se regasesc pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza, a scris Hotnews.ro.
Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita (PSD), a demarat in data de 28 ianuarie din acest an o licitatie deschisa (anunt de participare nr. 172782/28.01.2017) pentru achizitia de mobilier urban, contract in valoare estimata fara TVA de peste 782,8 milioane lei (peste 175 milioane de euro), potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii (SEAP).
licitatie
Mai exact, Primaria lui Negoita vrea sa incheie un acord cadru cu maxim 3 agenti economici pentru o perioada de 48 de luni, contractele subsecvente urmand a se atribui fara reluarea competitiei. Altfel spus, cine castiga acest acord cadru va furniza timp de 4 ani tot ce inseamna echipamente pentru terenuri de joaca, mobilier urban si echipamente de fitness in Sectorul 3 din Bucuresti.
In documentatia licitatiei (vezi documentul atasat), Primaria solicita in mod expres echipamente de joaca inedite, pe care le descrie in amanunt, la capatul descrierii specificand: „pentru toate specificatiile tehnice se va citi  ‘sau echivalent'”.
Interesant este ca produsele in forma ceruta de Primaria lui Negoita se regasesc deja pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza – Lavitex Prod SRL – dupa cum puteti vedea aici.
Redam mai jos 10 produse descrise in documentatia licitatiei si pozele unor produse care se regasesc pana la identificare in oferta firmei din Breaza:
1. Ansamblu complex de joaca ‘catel’ 3D

Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
– O figurina ‘catel’ de dimensiuni mari H=3M , L=4.5M din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui catel real. Catelul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un catel adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina ‘catel’ sa semene cu unul real . Figurina ‘catel’ va fi realizata in pozitie de sezut cu capul si picioarele din fata ridicate astfel incat in gura catelului , va fi amplasat un os lung de 5.3 m lungime realizat deasemeni prin sculptura /frezare 3D cu armatura metalica rezistenta la interior,pt a putea fi prinse in stanga si in dreapta botului catelului cate un modul oscilant de leagan cu lanturi galvanizate si scaune din fibra de sticla cu protectie. Pe spatele figurinei – catel va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare de la cap spre coada .
2. Ansamblu complex de joaca ‘crocodil’ 3D

Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
– O figurina crocodil cu gura cascata , de dimensiuni mari : L=12 M l=2.5m si H= 8m din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui crocodil real. Crocodilul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un crocodil adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina crocodil sa semene cu un crocodil real . Figurina ‘crocodil’ va avea realizat pe spatele acesteia prin sclptura /frezare3D un tobogan care pleaca de la terminatia cozii de la inaltime de 4m si coboara pana la nivelul solului prin gura deschisa a acesteia.

3. Ansamblu complex de joaca ‘dinozaur 3D; totem’


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
– O figurina ‘dinosaur’ in pozitie sezut ‘mancand un hamburger’ confectionata cu forme apropiate de cele a unui dinosaur din fibra de sticla .Dimensiuni figurina :L=4.3m, l=1.8m H=3.6M . Dinozaurul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un dinozaur adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc) care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina ‘dinosaur’ sa dea impresia unui dinosaur . Pe spatele figurinei ‘dinosaur’ va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare din interiorul dinozaurului spre coada . Deasemenea in burta dinozaurului va fi realizata prin frezare o platforma de stationare de pe care utilizatorul va avea acces la tobogan. Figurina va fi prevazuta si cu o scara metalica cu mana curenta care serveste la urcarea utilizatorilor pe platforma figurinei.
4. Ansamblu complex de joaca ‘mamut’ 3D:


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine :
– O figurina ‘mamut’ din fibra de sticla de dimensiuni :L=3.6, l=1.5m H=2.55m confectionata in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un mamut adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina ‘mamut’ sa semene cu unul real. Doua platforme prevazute cu cate un tobogan drept 3.5m din fibra de sticla cu inaltime de cadere de 1,65 m dispuse lateral (in stanga si in dreapta elefantului). un turnulet cu acoperis viu colorat dispus pe spatele mamutului , astfel incat acesta sa faca legatura intre cele doua platforme. Atat cele doua platforme cat si turnuletul vor fi prevazute cu podea metalica antiderapanta si gardut de protectie metalic. Urcarea in complexul de joaca va fi asigurata cu ajutorul a 2 scari metalice, cu mana curenta, amplasate pe cele doua platforme.
5. Ansamblu complex de joaca ‘elefant 3D’

Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
– O figurina elefant din fibra de sticla confectionat in marime naturala cu forme apropiate de cele a unui elefant real. Dimensiuni figurina :L=3.6M,l=1.5,H=2.4M Elefantul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un elefant adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina elefant sa semene cu un elefant real . Figurina elefant va fi prevazuta la fiecare picior cu placuta metalica gaurita incastrata in `structura acestuia pentru a se putea prinde armaturile metalice de montare in fundatiile de beton.
6. Ansamblu complex de joaca ‘camila 3D’:

O figurina camila din fibra de sticla confectionata in marime naturala cu forme apropiate de cele a unei camile reala. Dimensiuni figurina L=3M, l=0.85m H=2M Camila va fi realizata in maniera 3D (tridimensionala), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un camila adevarata. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina camila sa semene cu o camila reala . Figurina ‘camila’ va fi prevazuta la fiecare picior cu placuta metalica gaurita incastrata in structura acesteia pentru a se putea prinde armaturile metalice de montare in fundatiile de beton. Un turn metalic confectionat din teava rotunda cu diametrul de 76mm cu acoperis din lemn in forma de arcada .Turnul va avea podet din tabla ambutisata cu proeminente semisferice antiderapante si garduturi cu mana curenta de inaltime 75 cm.
7. Ansamblu de joaca tematic ‘pestisor 3D’:

Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine :
– O figurina „pestisor pe un postament din pietre” din fibra de sticla. Figurina va fi realizata in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culori cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un peste adevarat . Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc) care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina sa para cat mai reala. Pestele va fi frezat la interior sub forma unei platforme prin care se va face accesul la un tobogan sculptat cu iesire din interiorul pestelui prin gura acestuia .accesul pe platforma se va face cu ajutorul unei scari metalice cu trepte antiderapante.
8. Ansamblu de joaca tobogan ‘broscuta -3D’

Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine :
– O figurina „broscuta testoasa catarata pe e o stanca” din fibra de sticla . Figurina va fi realizata in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culori cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata o broasca testoasa adevarata catarata pe o stanca . Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina sa para cat mai reala. Stanca pe care broscuta sta catarata va fi frezata la interior sub forma unei pestere cu scari si tobogan.

9. Ansamblu complex de joaca ‘dinozaur 3D’


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
– O figurina „dinosaur” de dimensiuni L=4.3m, l=1.5m H=2.4M din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui dinosaur. Dinozaurul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un dinosaur adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina ‘dinosaur’ sa dea impresia unui dinosaur. Pe spatele figurinei ‘dinosaur’ va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare de la cap spre capatul cozii.
10. Decor de sarbatori cu Nasterea Mantuitorului

Descrierea din SEAP: Decorul contine:
„-7 statuiete din fibra de sticla (FECIOARA MARIA CU PRUNCUL, IOSIF, 3 MAGI, MAGARUSUL SI OITELE ) .Statuietele vor fi realizate in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culori cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata figuri adevarate. Statuietele vor fi realizate prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat, vopsit si pictat astfel incat sa se poata obtine decorul droit.
Chiar daca Primaria Sectorului 3 specifica sub fiecare descriere a acestor produse ca „pentru toate specificatiile tehnice se va citi ‘sau echivalent'”, faptul ca o firma vinde deja exact astfel de produse reprezinta un avantaj considerabil.

<
  • Ce actionari si afaceri are Lavitex Prod: Contracte cu SRI si Ministerul Apararii Nationale

Firma Lavitex Prod SRL, cu sediul in Breaza, judetul Prahova, este detinuta de Valeriu Chivu – 5% din capitalul social – si sotia acestuia Lilea Chivu (fosta Ungureanu) – cu 95% din capitalul social, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Potrivit Observator de Ilfov, „societatea Lavitex Prod a derulat, in ultimii ani, peste 1.100 de contracte cu institutii de stat, majoritatea cu atribuire directa (doar 25 dintre ele fiind castigate in urma unor licitatii), in valoare totala de peste 2,3 milioane de euro. Pe lista de clienti care au acordat contracte prin atribuire directa firmei  ¬ care se ocupa cu amenajarea de spatii verzi si confectionarea de jucarii, mobilier stradal si de birouri, scene, pubele si cosuri de gunoi sau cabine de vot   se regasesc Serviciul Roman de Informatii, unitati ale Ministerului Apararii Nationale, dar si primarii conduse de edili condamnati sau anchetati pentru coruptie (Primaria Buzau, in mandatul lui Constantin Boscodeala, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; Primaria Onesti, in mandatul lui Laurentiu Neghina, condamnat pentru mita la bacalaureat, iar lista ar putea continua)”.
La scurt timp dupa ce Hotnews.ro a relatat pe larg despre intentiile primariei Sectorului 3, Robert Negoita a anulat licitatia.
     ”Primaria Sectorului 3 are, in acest moment, un contract valabil de furnizare de mobilier stradal si de aparate de joaca cu SC ADPB SA, societatea Primariei Sectorului 3. In urma controlului efectuat la finalului anului 2016, Curtea de Conturi a interzis Primariei Sectorului 3 sa mai foloseasca acest contract pentru achizitionarea produselor de la societatea noastra. In aceasta situatie, Primaria Sectorului 3 a fost nevoita sa demareze de urgenta o procedura de achizitie de tip Acord-Cadru in vederea achizitionarii acestor produse. Din cauza grabei a fost comisa o eroare in estimarea cantitatilor maximale aferente Acordului-Cadru, ceea ce a dus la anularea procedurii. De asemenea, mentionam faptul ca aceasta eroare nu a produs si nu putea sa produca prejudicii.
In ceea ce priveste descrierea tehnica a produselor, directia de specialitate din cadrul Primariei a intocmit caietul de sarcini in urma efectuarii unei cercetari de piata. Aceasta cercetare a fost efectuata tinand cont de informatiile gasite pe piata din Romania. De asemenea, facem precizarea ca in caietul de sarcini, la articolele la care faceti referire, pe langa descrierile respective, a fost introdusa si sintagma ‘Echivalent’ pentru a permite tuturor operatorilor economici accesul egal la procedura de atribuire, potrivit prevederilor Legii nr.98/2016”, a explicat serviciul de presa al primariei, la solicitarea Hotnews.ro.

    „Pentru a evita orice speculatie, vom oferi cateva exemple concrete. Niciodata in Sectorul 3 locurile de joaca nu au fost mai bine amenajate, mai bine dotate si mai bine intretinute ca in ultimii 5 ani. Avem cele mai utile, cele mai frumoase si cele mai dotate locuri de joaca din Romania. Si toate acestea cu bani foarte putini. Va prezint in continuare situatia cu cheltuielile pe acest capitol din ultimii 10 ani. Astfel, in perioada 2006-2011 a fost platita suma de 81.635.000 lei pentru achizitionarea de locuri de joaca. Spre comparatie, in perioada 2012-2016 pentru aceleasi produse s-au cheltuit 6.350.000 lei”, a precizat primarul Robert Sorin Negoita.

Transparenta face diferenta