La o zi după ce ministrul demisionar al Sănătății a vorbit despre începerea testării în masă pentru coronavirus, premierul Ludovic Orban l-a contrazis precizând că, în acest moment, vor fi menținute regulile stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Astfel, testați vor fi toți pacienții internați în spitale care au simptome de infecții respiratorii acute și personalul medical care intră în contact cu cazuri confirmate cu coronavirus.

<

Victor Costache declarase miercuri seară că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Anunțul intempestiv al ministrului l-a deranjat pe premierul Orban și s-a soldat în final cu demisia șefului de la Sănătate.

„Urmărim în continuare obiectivul de creştere a capacităţii de diagnosticare. Aici trebuie să fac o precizare: Institutul Naţional de Sănătate Publică, în baza recomandărilor venite de la Comisia Europeană, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind care sunt priorităţile de diagnosticare. Toate aceste priorităţi de diagnosticare rămân valabile. Continuăm ca în diagnosticare să aplicăm aceste reguli care sunt stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în conformitate cu recomandările care există şi de la nivel european, şi de la nivel internaţional”, a arătat premierul într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Transparenta face diferenta