Un bărbat de 47 de ani, bănuit că a încercat să violeze o tânără în liftul unui bloc din Sectorul 2 şi i-a sustras portofelul, a fost reţinut de poliţiştii Capitalei şi este cercetat pentru tentativă de viol şi tâlhărie calificată. Bărbatul va fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Sector 2, fiind suspect în alte două dosare, relatează News.ro.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 47 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la viol şi tâlhărie calificată.
”La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, poliţişti din cadrul Secţiei 9 au fost sesizaţi, prin intermediul 112, cu privire la faptul că o tânără de 22 de ani, în timp ce se afla în liftul unui bloc din Sectorul 2, ar fi fost agresată fizic de către un bărbat, care ar fi încercat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta împotriva voinţei sale, iar ulterior ar fi deposedat-o de portofel şi a părăsit în grabă scara blocului”, se arată în comunicat.
După primirea sesizării, poliţiştii au demarat cercetările şi l-au identificat pe suspect.
”Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul ar mai fi comis alte două fapte similare, pe parcursul lunii aprilie 2018, tot pe raza Secţiei 9 Poliţie”, mai spun poliţiştii.
În 1 aprilie,  bărbatul ar fi lovit o tânără, în vârstă de 24 de ani, şi ar fi încercat să întreţină cu aceasta relaţii sexuale împotriva voinţei sale în timp ce se afla în liftul unui bloc din Sectorul 2, după care i-a sustras o sumă de bani şi a părăsit în grabă locul faptei. La 8 aprilie, tot pe raza Sectorului 2, prin violenţă, ar fi sustras din geanta unei femei de 70 de ani, un telefon mobil.
”Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la viol şi tâlhărie calificată, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor”, au mai precizat poliţiştii.
Bărbatul va fi prezetat Judecătoriei Sector 2, cu propunere de arestare preventivă.