Acasă Bani Taxe si impozite locale mai mari pentru bucuresteni

Taxe si impozite locale mai mari pentru bucuresteni

386

Taxele și impozitele locale ar urma să crească cu 3,8% în 2021, conform indicelui inflației, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei.

În raportul de specialitate sunt invocate prevederile Codului fiscal, conform cărora, „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice” scrie Agerpres.

Potrivit informațiilor publicate de MFP, pentru anul 2019 rata inflației este 3,8%. Conform proiectului, se menține și în acest an prevederea conform căreia bonificația pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport datorate de contribuabili pentru întregul an este de 10%. În 2019, taxele și impozitele au fost majorate cu 4,6%, reprezentând indicele de inflației.

<