Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, reacţionează la vestea că decizia de atribuire de la licitația pentru tramvaie organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de la Durmazlar au fost desemnați câștigători, a fost anulată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
Tăriceanu a atacat-o pe Firea în ultimele zile pe subiectul achiziţiei de tramvaie turceşti, în condiţiile în care asemenea vehicule se fabrică şi în România, iar acum liderul ALDE ţine să lanseze o nouă „înşepătură” pe acelaşi subiect.

<
„Doamna Primar General mai are o șansă de a susține economia națională”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a solicitat recent primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să asigure o procedură transparentă pentru licitaţia de achiziţionare a unor tramvaie, amintind că cele fabricate la Arad circulă şi în Cluj-Napoca, Arad şi Oradea.
El o acuză pe Firea și spune că ”nu cred că întâmplător în doar 2 ani două firme turceşti au luat cele mai mari contracte de achiziţii autobuze şi tramvaie pentru Bucureşti, în condiţiile în care firme româneşti produc aceleaşi autovehicule în ţară, de aceeaşi calitate şi cu forţă de muncă autohtonă.”
Gabriela Firea i-a spus lui Tăriceanu că este dezinformat și să își ia colaboratori mai buni.