Gabriela Firea anunta ca vrea să investească 4,7 miliarde de lei, adică aproape un miliard de euro, pentru construcția Spitalului Metropolitan și a celorlalte construcții adiacente, desi nu are niciun leu. În acest context, Gabriela Firea s-a dezlănțuit la adresa consilierilor în ședința de Consiliu General de miercuri, cărora le-a reproșat că nu vor vota pentru că „proiectul lui Firea”.
„După ce un Guvern a închis spitale acum câțiva ani, au fost oameni care au murit la poarta spitalului pe care îl știau deschis, iată că, în momentul în care se anunță reducerea bugetului Ministerului Sănătății, ministrul nu reacționează. (…) Spitalul Metropolitan este pentru toți românii, nu pentru Gabriela Firea. Nu se duce Firea acasă cu acesta. Noi vom începe acest proiect! (…) Cei care nu veți vota acest proiect este pentru că nu vă pasă de oameni! Sunt consilieri care lucrează doar pentru ei’ a tunat Gabriela Firea, în cadrul ședinței Primăriei Capitalei.

Consilierii Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) au cerut retragerea de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de miercuri a proiectului ce vizează indicatorii de un miliard de euro pentru Spitalul Metropolitan.
Consilierii ALDE susțin că suma la care se ridică construcția spitalului este una foarte mare, iar proiectul nu conține suficiente informații.
Mai mult decât atât, viceprimarul Capitalei, Tomniţa Florescu, spune și faptul ca proiectul Primăriei nu face precizări cu privire la modul în care va angaja cei 2.000 de medici ce ar urma să lucreze în această unitate spitalicească.
Consilierii ALDE mai spun și că, dacă nu se va retrage proiectul, reprezentanții formațiunii politice nu va vota punctul aflat pe ordinea de zi a CGMB.

<