Aproximativ 400 de suporteri au protestat duminică seara în fața Stadionului Giulești-Valentin Stănescu împotriva acționarului majoritar al clubului de fotbal Rapid București, Valerii Moraru, pe care îl acuză că a provocat falimentul echipei.

<

Fanii și-au dat întâlnire în fața arenei folosind site-urile de socializare.

”Ieșim pentru Rapid în al 12-lea ceas! Vino în fața stadionului Giulești duminică, la ora 20,00, arată că nu ești indiferent! Toată forța Rapidului stă în mine, în tine… în noi! Hai dacă te doare, când spui: Rapid nu moare!”, au scris fanii pe Facebook.

Suporterii au început să se strângă în fața stadionului în jurul orei 19,30. Așteptați de jandarmi, ei au protestat pașnic, scandând împotriva acționarului majoritar Valerii Moraru, considerat vinovat de faptul că gruparea a intrat în lichidare în urma unei hotărâri de intrare în faliment a Tribunalului București. ”Rapid nu moare” a fost scandarea preferată a fanilor, care însă nu au uitat de cluburile rivale din Capitală cărora le-au adresat cuvinte jignitoare.
Fanii au promis că luni, 11 iulie, vor continua protestul în fața Curții de Apel București, acolo unde se judecă un ultim termen privind suspendarea executării silite a clubului.
Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce cererea de suspendare a hotărârii de faliment a fost respinsă joi de Curtea de Apel București, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început deja demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. În aceste condiții, clubul Rapid nu va fi înscris în ediția 2016-2017 a Ligii I. Termenul pentru înscriere este 12 iulie, dată fixată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru tragerea la sorți a programului următorului sezon. Cel mai probabil, formația Rapid se va înscrie în Liga a V-a, ultimul eșalon fotbalistic zonal.
La 14 iunie, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare.