Super spectacol pe cerul Bucurestiului! Peste 250 de piloti si parasutisti vor arata ce pot!

0
588

Daca va plac avioanele si show-urile aeriene, atunci mai mult ca sigur nu trebuie sa ratati BIAS 2016 – cel mai mare eveniment de acest gen din Romania.
Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition are loc pe 30 iulie 2016, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa–Aurel Vlaicu.
1.jpg
BIAS a ajuns la cea de-a 8-a editie si va reuni 100 de aeronave civile si militare, in evolutii aeriene si expuse publicului, dar si peste 250 de piloti si parasutisti.
BIAS 2016 va fi un spectacol de forta aeriana si precizie matematica, in care asii aviatiei militare si civile din Romania, dar si din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania vor incanta spectatorii cu acrobatii aeriene uluitoare si demonstratii de elita, dar si cu aeronave expuse la sol.
Daca si voua va suna bine, atunci va invitam sa vedeti care vor fi invitatii speciali din acest an:
2.jpg
Fortele Aeriene ale Spaniei – evolueaza cu F 18 „Hornet”, aeronave de lupta utilizate pentru intreg spectrul de operatiuni aeriene. Publicul va putea admira, de asemenea, o aeronava F 18 si un avion de transport Construcciones Aeronauticas CN-235, expuse pe platforma Aeroportului Baneasa.
• Fortele Aeriene ale Ucrainei – evolueaza cu Suhoi Su 27 „Flanker”, aeronava de lupta de inalta performanta, conceputa pentru impunerea superioritatii aeriene in zonele de conflict. Spectatorii vor putea vedea aceasta aeronava nu doar in evolutii aeriene, ci si expusa la sol, la BIAS 2016. Fortele aeriene ucrainene vor expune si un avion de transport Antonov An 26.
• Fortele Aeriene ale Cehiei – evolueaza cu Saab 39 Gripen, aeronave moderne de vanatoare multirol, utilizate pentru toate operatiunile aeriene militare: atac la sol, lupte aeriene, recunoastere etc.
3.jpg
Fortele Aeriene ale Cehiei evolueaza si cu L-159 ALCA, aeronave de lupta multirol fabricate in Cehia.
• Fortele Aeriene ale SUA – participa cu F 15 „Eagle”, aeronave americane de lupta tactica, destinate penetrarii spatiului aerian inamic, pentru obtinerea superioritatii aeriene. Avioanele F 15 vor fi expuse in display la sol.
De asemenea, Fortele Aeriene ale State Unite ale Americii expun pe platforma Aeroportului Baneasa un Hercules C-130 Alabama National Guard.
• Fortele Aeriene ale Greciei – participa cu Mirage 2000, avion de vanatoare francez, destinat misiunilor de lupta aeriana, atac la sol, recunoastere etc. Aeronava Mirage 2000 va fi expusa la sol, sambata, la BIAS 2016.
• Fortele Aeriene ale Bulgariei – participa cu Suhoi Su 25, faimos avion cu reactie, proiectat sa asigure suport aerian pentru fortele terestre. Aeronava va fi expusa la sol.
4.jpg
La BIAS 2016 evolueaza si profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, la mansa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, si C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmari, de asemenea, si exercitiile de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian, executate de Fortele Aeriene Romane.
Spectacolul aerian este garantat de prezenta asilor Aeroclubului Romaniei – Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.
Artistii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu doua aeronave unice: F4U Corsair si B 25 Mitchell.
La BIAS 2016 participa pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana.
Pe parcursul evenimentului evolueaza celebrii Iacari Acrobati, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzica si lumini.
De asemenea, la BIAS 2016, publicul va putea admira exercitiile executate cu maiestrie si siguranta de piloti ai companiei nationale de transport aerian, TAROM.
La spectacolul aviatic participa piloti si aeronave apartinand structurilor de aviatie ale Ministerului de Interne.
Printre participanti se numara, de asemenea, nume consacrate din elita aviatiei romanesti, din cadrul Scolii Superioare de Aviatie Civila.
5.jpg
Incepand de vineri dimineata, pe Aeroportul Baneasa se deschide pentru public cea de-a patra editie a expozitie de aviatie generala – General Aviation Exhibition, unde producatori si proprietari de aeronave, precum si furnizori de servicii de aviatie generala expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrausoare, pana la business jet-uri.
BIAS 2016 se incheie in cursul serii de sambata, cand, incepand cu ora 22.00, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici & Teo Boar, dar si Nicu Alifantis, vor sustine doua super-concerte pe Aeroportul Baneasa.
7.jpg
Intrarea publicului la BIAS este libera. Accesul publicului se face prin ROMAERO. Nu se asigura parcare!
Sursa: metropotam.ro

<