Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, critică decizia autorităților de a nu mai permite locuitorilor din alte zone ale țării să meargă în pelerinaj la Iași, la moaștele Sfintei Paracheva și anunță că va cere BOR să aducă moaștele la catedrala din Voluntari.

<

„Sunt convins că cei care guvernează vremelnic România acum puteau să găsească modalități legale, astfel încât dacă alte activități sunt deschise, păcănelele sunt deschise, să ajungem la Cuvioasa Parascheva. Am aflat astăzi că nu mai putem intra în Iași. Noi avem veșmântul Prea Cuvioasei Parascheva, vom scoate veșmântul Prea Cuvioasei, la care se vor închina voluntăreni, pipereni și cei din sudul României”, a spus Pandele într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Înțelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, la păcănele, dar cei care vor să se încarce spiritual nu au voie”, a mai spus Pandele.

El a anunțat că va cere BOR să aducă moaștele Sfintei Parascheva la Voluntari:

„Vom cere BOR și Mitropoliei Iașiului, poate vom reuși să obținem ca Prea Cuvioasa să ajungă la catedrala din Voluntari”.

De mai mulți ani, Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, organizează deplasarea cu autocare a pelerinilor din oraș la Iași, la pelerinajul de Sfânta Parascheva.

Transparenta face diferenta