Acasă Sanatate Streinu Cercel: Ma astept ca peste doua saptamani sa avem o problema

Streinu Cercel: Ma astept ca peste doua saptamani sa avem o problema

317

Adrian Streinu Cercel, manager al Institutului ”Matei Balș”, a declarat vineri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Actualitatea românească”, moderată de Sorina Matei, că având în vedere aglomerațiile din piețe din ultimele zile, este de așteptat ca în următoarele două săptămâni, în România, să crească numărul infecțiilor acute și potențial severe cu noul coronavirus.

”Avem o pantă ascendentă, care este panta îmbolnăvirilor și, din păcate, din cauza aglomerărilor care au fost zilele astea, mă aștept ca în următoarele 5-10 zile să avem o problemă cu infecțiile acute, de data asta, și potențial severe. Asta peste circa două săptămâni. Aici revin cu rugămintea susținută ca de sărbătorile Pascale, lumea să înțeleagă să stea în casă, să nu se vadă cu bunicii, cu străbunicii pentru că acum este momentul în care se pot produce cele mai nenorocite infectări și mi-aș dori să trecem cu bine peste acest eveniment. Mă uit în continuare stupefiat la faptul că, în continuare, lumea nu poartă mască pe drum. Iar atunci când e purtată, masca nu e purtată cum trebuie, ci e purtată sub nas sau protejează doar bărbia. Prin nas pătrunde virusul, dacă țin o mască sub nas, nu are niciun fel de importanță. Masca are o bandă metalică ce trebuie să fie deasupra nasului și în momentul în care este aplicată, trebuie amprentată acea bandă metalică pentru a lua conturul feței. Atunci acea mască protejează. Dacă nu se face acest lucru, ea nu protejează”, a explicat Adrian Streinu Cercel, la B1 Tv.

Managerul Institutului „Matei Balș” a mai precizat că România a luat un start foarte bun în pandemia de COVID-19, iar ”testările s-au făcut exact așa cum trebuiau să se facă” în țara noastră. Mai mult, Streinu Cercel a precizat că inclusiv testele rapide, contestate de unele voci, sunt eficiente.

<