Preotul Vasile Ailioaiei, parohul Bisericii Podeanu, a murit după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. Părintele avea 66 de ani şi era în spital de două săptămâni.

<

Potrivit b365.ro, Vasile Ailioaiei s-a născut în satul Topoliţa, la 10 km de Humuleşti, locul de baştină al stră-stră-străbunicului său, Ion Creangă. Bunicul mamei sale a fost unul dintre fraţii scriitorului.

Şcoala a făcut-o în Târgu Neamţ, iar Facultatea de Teologie la Sibiu. În 1987, părintele Vasile Ailioaiei s-a stabilit în Bucureşti, ca lector la Institutul Biblic.

Nu s-a speriat de Capitală, chiar dacă Creangă spunea despre bucureșteni că sunt fiii lui Scaraoțchi. De fapt, părintele a şi explicat cuvintele stră-stră-străbunicului său prin rivalitatea ce exista atunci între Iași și București: „Erau vremuri tulburi și atunci era rivalitatea între cele două capitale, Iașiul și Bucureștiul, când foarte mulți dintre cei luminați la minte socoteau că Iașiul e o capitală mai nimerită. Cred că din cauza asta zicea el despre București…”.

Transparenta face diferenta