Nicusor Dan a anunta, marti, ca o da in judecata pe Gabriela Firea pentru „dejectiile aruncate in spatiul public” si a explicat apoi detaliat cazul surprins in inregistrarea data publicitatii de Dana Budeanu.

<

„Voi intenta proces civil pentru calomnie primarului PSD in functie, Gabriela Firea, care a spus despre mine, explicit, ca am luat bani pentru a ajuta cetatenii in diferite chestiuni. Este o afirmatie mincinoasa, va trebui sa raspunda. Inteleg ca ea nu poate sa conceapa ca cineva sa isi dedice 15 ani din viata sa apere niste principii, ca nu este sistemul ei de valori, ca cineva poate sa doneze din banii lui gratuit pentru o cauza. Nu poate sa conceapa, ca nu exista in sistemul ei de valori.

Cand faci afirmatii mincionoase despre cineva trebuie sa platesti. Si am obligatia sa apar spatiul public de dejectii revarsate de un constracandidat politic”, a anunta Nicusor Dan.

El a explicat apoi in amanuntime ce s-a intamplat in cazul cetateanului din Sectorul 4.

„Un cetatean din Secgtorul 4 a fost abuzat de Primaria Sectorului 4 care i-a demolat ilegal proprietatea. Acest fapt a fost constatat prin hotarare definitiva de Tribunalul Bucuresti. A fost demolat fara niciun act o proprietate existenta in baza unei autorizatii pe care chiar primaria o daduse. Inainte de a fi demolat, cetateanul abuzat a apelat la mine si m-a rugat sa il ajut. L-am ajutat, cum am facut de 15 ani cu mii de oameni din Bucuresti si din tara.

(…) Sunt acuzat ca am folosit functia publica pentru a apara un cetatean. Este ridicola, este obligatia mea de parlamentar de a rezolva problemele cetatenilor din circumscriptie. Ma autodenunt, nu am facut doar acest gest, am rezolvat problemele multor cetateni: au venit taximetristii, am mers in instanta, am castigat. Am interventi cand Primaria a dorit sa betoineze Parcul Cismigiu, am intervenit in instanta am castigat.

Sunt acuzat ca am aparat un interlop. Niciodata, la miile de oameni care au venit la noi, nu am investigat cine sunt oamenii care vin sa ne solicite ajutorul. Ne-am uitat doar daca au dreptate sau nu au dreptate”, a declarat Nicusor Dan.

„Am atins punctele nevralgice ale caracatitei din primarie”, a mai explicat Nicusor Dan.

El a mai anunta ca miercuri, de la ora 10.00, va face noi dezvaluiri despre actge de coruptie de sute milioane de euro la nivelul Primariei Bucuresti.

Transparenta face diferenta