Ninsoarea si viscolul de azi-noapte, cu care ne speriasera meteorologii, inca de ieri de la pranz, nu au fost chiar atat de crancene. Cantitatea de zapada cazuta a fost mica si parca nici vantul nu a suflat cu atata convingere, adica pana la 55 de km/h, cum spunea avertizarea meteo.
A fost, mai degraba, un fel de „repetitie cu costume” pentru deszapezire, anunta bucurestifm.ro.
In aceste conditii, principalii „actori”, operatorii de salubrizare, au „jucat” bine. Utilajele au fost prezente, pe timpul noptii, iar, acum, sunt la punctele fixe din marile intersectii, inca se mai efectueaza tratamente antiderapante, dupa cum puteti vedea in imaginile surprinse la Podul Cotroceni. Pe marile artere se circula „la negru”, in acest moment si, parca, bucurestenii au luat in calcul indemnul de ieri al primarului sectorului 3, Robert Negoita, de a mai lasa masinile acasa si a circula cu metroul.

Prestatia operatorilor de salubritate in „piesa deszapezirii” de anul acesta ar fi aproape convingatoare, daca nu ar fi „uitat”, din nou, ca in fiecare an, un mic amanunt de o importanta covarsitoare pentru noi, cei care circulam cu transportul public… Este vorba despre trotuare!
Ce-i drept, cantitatea de zapada este mica si se poate merge usor, la aceasta ora, dar nu am remarcat nici macar o tentativa de a imprastia material antiderapant, pe trotuare, macar in zonele intens circulate, la statiile de metrou si cele ale RATB.
Acum, zapada se calca iar, daca temperaturile vor cobora spre -7℃, asa cum spuneau ieri meteorologii, trotuarele se vor transforma in adevarate banchize inghetate, presarate cu adevarate capcane mortale, pentru persoanele varstnice, pentru persoanele cu dizabilitati sau pentru cei mai putin sprinteni dintre noi!

<
Transparenta face diferenta